Laxrosett

Hemma på lunchen. Var tvungen att åka hem och städa iordning lite här. Jag förstår inte hur det kan bli så sjukt orent...

Ikväll blir det utgång. Lisa kommer hit runt sju, får se om Daniella och/eller Jenny kommer också. Så långt är inte planerat!

Är ganska trött för jag fick ett antal sms-uppdateringar av Linnéas festkväll under natten. Mycket underhållande. Är det någon annan som testat dricka vodka/c-vitaminbrus? Det verkade slå ganska så hårt :) Klockan tio idag fick jag ett sms att kvällen var slut och att hon var stolt (vilket hon borde vara) över något jag hoppas jag inte behöver vara stolt över imorgon, haha, jaaaa, internskämt ÄR bra!

Den är redan för hemsk

Filmen har rullat ett tag.  
Koncentrationen har inte varit på topp. Det blir det ändring på nu.

F
I
L
M

P
O
J
K
E
N

I

R
A
N
D
I
G

P
Y
J
A
M
A
S



Livscoachen

Förlåt. Jag var så trött igår så det blev ingen dator överhuvudaget. Efter chips & dip somnade jag i soffan klockan nio. SKÖNT! Somna i soffan är bland det bästa som finns!

Tyvärr missade jag Linnéas rop på hjälp. Jag ber om ursäkt än en gång. Hoppas att du klarade dig utan min positiva energi ( jag vet att jag vanligtsvis sprudlar av den ;) För er som inte vet det är Linnéa min nya livscoach. Hon gör sitt bästa för att försöka inbringa lite optimism i mig. Många gånger mår jag illa av all positivitet som flödar. Men med tanke på att jag mår riktigt bra just nu måste jag nog ändå konstatera att det fungerar. Fina tips blir det. Till exempel "adda adda adda"  Tack för det!

Tillbaka till onsdagen. Rödvin och italienskt med Björn. Låter bättre att säga så än att säga att det blev pizza. Trevligt var det i vilket fall som helst. På vägen hem ringde Emil som var på Tegelbruket med Jocke och Angelica. Jag åkte dit och vi inväntade tolsvlaget tillsammans. Nedräkning blev det och en minut över tolv stod vi i baren och väntade spännt på om se om våra köp gick igenom eller ej. Det gjorde de, för vi hade fått LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖN! Ölen var bland de godaste jag druckit. Pengar smakar bra!

Snart tar jag bilen till Media Markt, hälsar på Lisa och njuter av att jag har pengar! Sen blir det badhuset med Tilda och en lugn kväll. Jobbar imorgon. Men nu ska jag diska, var "några" dagar sen sist...

LÖN !

För 8 timmar och ca 50 minuter sedan fick jag min första lön på fem månader. Det firade jag med en öl på Tegelbruket med Emil, Jocke och Angelica från jobbet plus alla 90er som var där. Än en gång kände jag mig gammal. Men det sket jag i just då för jag hade fått LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖN ! Idag är jag trött som få men glad. Jag är inte pank längre. Hurra för mig!

Nu blir det jobbet. Mer om igår blir det ikväll. Men tänk på mig hela dagen för jag har fått LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖN ! Jag är inte pank längre :D

Sova sova soooova

Efter en mycket lång dag som efter mycket tveksamhet slutade på Tegel ska jag nu sova. Emil, Jocke och Angelica sitter dock i köket fortfarande. Men jag ska jobba imorgon så nu får jag ta och gå och lägga mig. Mer uppdatering imorgon!

L'amour pour les meilleures !

Tu es ma soleil dans les jours tristes , ma calculette dans les lecons économique !  inte ofta man får sådana meningar sagda till en. Eller skrivna i detta fall. Tänk att ett sms kan bli så fint. Är det franskan som gör det? Tack Linnéa. Tu es mon radiateur dans les nuits froid , mon verre du vin un samedi soir !

Måste bara konstatera att jag har så sjukt fina vänner. Vare sig om ni kan franska eller ej  (L)


Mysigt att träffa Jenny idag. Tog en fika i Gamla stan. Konstigt att det var så längesen vi sågs. Utgång nästa förhoppningsvis :) Dagens citat måste nog ändå bli Jennys:  "Men, jag kan inte tänka mig att bilda familj i Australien. Tänk på mijlförstöringen. Det är 12 ton per flygning."  Det finns miljömedvetna och så finns det miljömedvetna. Själv källsorterade jag när mamma gjorde det åt mig.

Insåg idag att jag mår ganska bra. Överraskande bra. Jag trivs här uppe. Jag är glad att bo i Stockholm (ja, winnerbäck har sagt allt smart som finns att säga) Är lite förvirrad för tillfället över en rad olika saker dock. Skulle helst bara vilja snabspola lite. Hade varit skönt.

Nej, nu ska jag ta hand om mig själv. Duscha, fixa naglarna och lite brun utan sol på det. Varför vänta?


The Hills here we come.


Är hemma en snabbis innan jag ska åka in och fika med Jenny. Jenny från Melbourne alltså. Slutade egentligen jobba klockan två men råkade fastna i lunchrummet med de två kundvagnarna med godis. Vaddå svulla, vad är det?
 
Det blir mer uppdatering ikväll. Det har inte hänt så mycket här i dag. Inte ens i Hollywood...



En älg med två ben.

Började med det här inlägget för ungefär två och en halv timma sen, men det kom lite annat emellan...

Idag efter jobbet när jag skulle hämta upp Lisa i Mörby fick jag seriöst skotta fram bilen. När jag kom ut ur min port såg jag bara en stor snöhög. Under den snöhögen fanns min bil. Lilla Charlie, stackars Charlie. Inte det lättaste att få fram den samt skrapa rutan på den förbannade bilen med en förbannat dålig skrapa. Det hela slutade i att jag körde i en igloo till Mörby då jag hoppades att snön skulle åka av av farten på motorvägen. Men nej, det gjorde den ju inte. Man kan tydligen inte gasa på motorvägen om det är snö ute.

Jo, men jag är ju snyggare.När jag sedan kom hem från att ha lämnat Lisa tillbaka i Mörby efter en väldigt trevlig barnsittardag insåg jag att det finns ingen svensk som kan fickparkera i snö. Seriöst! Det finns egentligen ingen svensk som kan fickparkera överhuvdutaget men det som utspelar sig på min gata idag liknar ingenstans fickparkering. Fransmän lär vara annorlunda och ganska konstiga, men parkera det kan de i alla fall. Jag säger inte att jag kan fickparkera, för det kan jag inte. Men de andra som bor på min gata är vuxna människor. VUXNA MÄNNISKOR BORDE VÄL KUNNA PARKERA ELLER? Men nej. Så nu står jag, tack vare ofransifierade svenskar, där man inte får stå och jag hoppas för mina inkompetenta grannars skull att jag inte får böter...

Jag sitter och funderar på hur hårt jag egentligen sover. Jag börjar seriöst undra. Men med tanke på att jag yttrat meningen "Jag är snyggare än prinsessan Madeleine" på begäran under min skönhetssömn så vet jag inte riktigt vad jag ska konstatera.

Nu ska jag sova, HÅRT!

Högsta volym


Nu bär det av till jobbet. Får ta min utlovade promenad. Till jobbet och tillbaka får räcka för idag.
Melissa Horn ska jag lyssna på på vägen. Fanns inga bra klipp på youtube. Men denna får vara bra nog så länge.


Man lär sig aldrig


När klockan var 12 idag sa jag högt och tydligt. Jag ska ALDRIG dricka alkohol igen. Jag har för mig att jag sa exakt samma sak för två veckor sen. Jag är ganska säker på att jag kommer säga något liknande igen om två veckor. Jag insåg att jag kanske alltid blivit bakis men att jag har förträngt hur dåligt jag mått. Sen insåg jag att så är det nog inte alls. Så här dåligt brukar jag aldrig må. Vad är det som har hänt? BÖRJAR JAG BLI GAMMAL? Marcus på jobbet tyckte förresten att jag var så gammal så att det var dags för mig att gifta mig och skaffa barn. Jävla sjuttonåringar. Unga och obakis.


Har förresten en helfull vecka framför mig. I alla fall i mina mått mätt. Jobba alla dagar utan fredag. Imorgon ska jag träffa Lisa och vi ska passa Tim och Tilda. Kanske blir det film också. På tisdag blir det fika med Jenny efter jobbet. Alltså inte Jenny Jenny, utan en annan Jenny, Jenny som jag träffade i Melbourne, om ni minns? Den Jenny. Ska bli roligt att träffa henne. Nästan ett år sedan sist :O shit, jag är verkligen gammal. På onsdag blir det mer Melbourneminnen, då ska jag träffa Björn, pappan i aupair-familjen, de bor ju i Sverige nu. Ska också bli riktigt roligt! Här händer det saker :)

Nu ska jag sova. Har längtat efter det sen jag gick upp imorse. Bara dryga fyra dagar kvar till lön btw, ca 27.50 på kontot. Oh ja!


My drinking days are long gone !

Dagens första kommentar kom från Jenny. "Mia, dina vinkvällar borde inte få kallas vinkvällar. De borde inte ha ett namn utan bara censureras bort med en varningsskylt. En sån där med en dödskalle." Jag kan nog bara hålla med. Riktigt trevlig kväll var det. Dock inte så trevlig dag idag på jobbet, men man har väl bara sig själv att skylla. Eller kanske bara Bag in Boxen?

Ulrica undrade hur många nattgäster jag hade haft i natt. Jag svarade "3, om man räknar huvudvärken som jag vaknade upp med i morse." AJ. Framåt lunchtid gjorde också illamåendet oss sällskap. USCH... Men nu mår jag bra, dryga 12h senare. Jag kommer ihåg en tid då jag inte blev särskilt bakis, vad hände?


Nu hade jag tänkt laga lite mat. Behöver nog näring. Det står tre kundvagnar fulla med gratis godis på jobbet. INTE BRA. Men det är ju gratis. Och det är ju gott. Synd att gratis inte var nyttigt, viktminskande och muskelbyggande också. Det är vad jag skulle behöva.


Alkohol. Ge mig Alkohol.




Precis kommit hem från jobbet. Jag har så sjuk lite lust att jobba just nu. Jag vill ut och resa! NU! Men nej, det går ju inte... Och så har jag ångest inför framtiden. VAD SKA JAG GÖRA? Ge mig svar nu tack.

Fredrick bjöd in sig själv på vinkväll ikväll. Så nu får jag bege mig ner och hämta honom. Skönt att folk kan med att bjuda in sig själva, haha. Jenny skulle med komma men henne får jag inte tag på. Jag börjar fundera på om hennes fikadate har kidnappat henne, jag är lite orolig...



I turn my head to the west .


Ehmmm. Den där promenaden blev visst inte av. Men jag kan skylla på en rad saker.

1. Jag har haft fullt upp! Storhandla tar tid. Speciellt när alla påsar, eller i alla fall 2 av 4, går sönder på väg från bilen och in.

2. Den västra delen av himlen är faktiskt molnig nu. Solen skiner alltså bara till 50% vilket innebär att det inte skulle blivit en promenad i solen och det var ju det jag var ute efter.

3. Gossip Girl råkar vara lite för bra för att stänga av mitt i ett avsnitt (som man bara råkat börja titta på) och gå och göra någonting annat.

Det får bli promenad en annan dag helt enkelt. Typ måndag, det låter som en bra dag.

Visste ni förresten att flatlöss på franska heter papillions d'amour - kärleksfjärilar? Snacka om att fransmän försöker romantisera precis allt. Som en vän till mig precis sa: "det är vardagshumor det , de lilla sakerna som gör det !" Så sant, så sant!


Om andra kan, kan inte jag då?


Läste precis på Linnéas blogg att hon både vart på spinning och core nu på morgonen. Sjukt duktigt. Jag har lyckats ta mig ut till morgonspinning en gång,  det var också sista gången jag någonsin gick på spinning överhuvudtaget. Måste räknas som något av det värsta jag gjort i träningsväg. Jag var verkligen inte vaken. Nej, det blir promenad för mig idag istället, det får räcka så länge!

Jobbar kväll idag så jag är ledig fram tills klockan fem. Ska åka iväg och storhandla åt Ulrica nu och sen ska jag försöka ta mig ut på den där promenaden, solen skiner och jag har laddat mp3n så jag har inget att skylla på. Är hos Ulrica nu och här kan jag ta hem musik. Någon som vet något bra jag ska ladda? Jag har idétorka....

7 dagar kvar


Igår yttrades följande:

"Ska inte du vara lite bitter Mia?"
"Nej, jag har så mycket mat i magen."

Tyvärr botar mat det mesta för stunden, till och med bitterhet! Den letar sig dock tillbaka ganska snabbt igen. Oroa er inte, jag är precis som vanligt.

Läste precis Blondinbellas blogg. Jag följer egentligen inte den och har inte vart inne och läst på över två månader. Jag hade svårt för bloggen redan då men nu när jag hört henne prata på TV så hör jag bara hennes överkäcka röst som går i 170 i huvudet när jag läser vad hon skrivit. Jag får panik, den ekar ju och skär i huvudet! Jag förstår inte hur man orkar vara så överpositiv? Och prata med sån röst sen? Inget illa mot henne. Jag blir imponerad av hur mycket hon gör och presterar. Men hur orkar man låta så överkäck hela tiden, tar hennes energi aldrig slut? Tror nog hon och jag är så olika man kan vara, i alla fall på den punkten. Kanske därför hon har 500 000 läsare och jag har sju?

Nu är min energi i alla fall slut. Sängen nästa.
Och förresten. Tänk på det när ni läser mina inlägg. Läs inte med Blondinbellas röst i huvudet. Det blir nog lite fel då...

Det lutar åt Rom


I september fyller mamma år och olik mig som hon är ibland så har hon redan planerat vad vi ska göra. Det blir nog en weekend till Rom, najs tycker jag. Ingen av oss har varit där och risken finns att det fortfarande är sommar och skönt väder, me like!

Mamma var dock lite orolig över att jag och Kristoffer skulle tycka det var orättvist att Linn får ta med sig Robin medan vi inte får ta med oss någon (eftersom vi inte har någon att ta med oss!). Jag kom då på den smarta idén att jag och Krille borde få en resa till var eftersom Linn i praktiken utnyttjar två resor (no offence Robin, jag är glad att du ska med!). Men nej, det gick ju inte. Man blir lätt diskriminerad som singel. Jag ska starta ett uppror. Eller så kanske jag borde skaffa sällskap. Chansen är nog större att det blir uppor....  

Det krävs inte alltid så mycket

Idag blir jag glad av:

Spontansms som får en att skratta högt. Tack Linnéa för det!
Fina kommentarer skrivna på franska av en annan Linnéa.  Och kommentarer i allmänhet egentligen :)
Att en kund jag hade idag lät som Ankan i Anki och Pytte. Små saker kan göra att dagen på jobbet inte känns lika lång. Tänk er själva.



Ju fler gånger man ser den desto roligare blir den har jag upptäckt, haha.

Har fått jättegod mat av Jenny idag. Avokadosoppa med ingefära bland annat. Nu har värdinnan dock somnat i soffan. Hon tar en powernap à la Jenny, den lär vara en stund!


Glömsk

Jag är inte hemma och mitt dagsverk och hela min veckas mat står hemma på diskbänken och inte i frysen där de ska stå. Jag är hopplös. Är hos Ulrica och Putte. Det blir film i kväll. Seven pounds med Will Smith. Har gått och väntat på att få se den. Hoppas att den är bra!

Det blev ingen pulka för mig och Tilda. Vi åkte till skogen istället och besteg ett berg, fikade på banan, satt i snön ett tag för att Tilda tyckte att vi hade fin utsikt, sparkade på en frusen fotboll, kastade samma fotboll upp för en rutchkana ca 237 gånger och åkte sen hem igen. Mysigt :) Har dock konstaterat att barn ändrar åsikt ganska fort och ofta. Idag har jag fått hört allt från:

"Mia, du är rolig, jag skrattar så mycket att jag ramlar!"
Till: "Du är dum. Du är Jafar!"
Till: "Mia, jag älskar dig."

Nej, har lovat Ulrica en datorfri kväll så den får ta och börja nu!

Nedräkning

9 dagar kvar tills lön. Att få sin första lön på 5 månader tycker jag är värd en nedräkning. Belive me!


Det är inte alltför roligt att bo själv, ganska tråkigt faktiskt. Eller det som är tråkigt är att  bara laga mat till sig själv så det gör jag nästan aldrig. Igår åt jag torkad frukt till middag. Kulinariskt. Så idag tog jag tag i mig själv och har lagat matlådor för hela veckan. Kommer nog inte alls tröttna på de två olika rätterna jag gjort i stormatsalskvantitet... Som tur är så är jag välkommen på middag hos Ulrica och Putte ikväll och imorgon blir det trerätters hos Jenny :)

Snart kommer Ulrica på lunch och sen ska jag hämta Tilda på dagis och se om vi kan hitta på något kul! Åka pulka kanske. Jag tror jag behöver ha ett barn med mig som ursäkt så att jag kan åka själv. Igår när jag var ute på promenad (mitt nya liv artar sig, eller ja, det var ju första dagen) såg jag en stjärtlapp slängd i en pulkabacke. Hade sån lust att ta den och racea ner för backen. Haha, sen såg jag bilden framför mig och jag forstatte bara gå.  Mesig man är egentligen.


Det är stjärnspäckat på Sabis


Har precis kommit hem från jobbet. Det händer grejjer på mitt jobb ska ni veta! En tjej kom fram och skulle handla med sin son. Jag såg henne och tänkte "Nej, va pinsamt. Hon försöker verkligen se ut som Laila Bagge!" När de ska betala sträcker hon fram kort och leg för att remsan på kortet inte fungerar. Jag, till min förvåning, ser att det faktiskt är Laila Bagge och inte en förvuxen fjortis som försökte se ut som henne. Mest förvånad var jag över att jag faktiskt kände igen henne trots mitt obefintliga ansiktsminne. Fast det kanske inte räknas eftersom jag behövde legitimation för att fastställa att det faktiskt var hon, haha. Jag är hopplös! Hon var rikgit smal btw. Och hon såg faktiskt trött ut, trodde inte hon kunde det....

Hennes son var rolig."Men mamma, förra veckan var din rumpa på framsidan till den tidningen" "Mmm, tack gubben för att du påminnde mig."

Visst brukar det komma ett par kändisar ibland, som Kalle Anka, Skäggiga damen och Fredrik Reinfeldt. Men det var nog tur att Niclas Wahlgren inte handlade i min kassa i lördags, haha, jag hade skickat vidare honom till Linn som skickat honom på hennes månexpediton.

Linnéa tycker jag borde ha demos i kassan, haha, ska börja med det om hon gör en demo åt mig! För det vill jag verkligen ha! Gå in och hör henne sjunga helt underbart fint på:

http://www.myspace.com/soulessexpress
http://www.myspace.com/petterlinnea

Det var ju bitter jag skulle vara.


Linnéa åker till Cuba den 15e mars. Jag är grymt avundsjuk. Bror är på Bali. Jag är grymt avundsjuk.
Hanna åker till Thailand. Jag är grymt avundsjuk. Frida är i Australien. Jag är grymt avundsjuk.

Det snöar ute... Ge mig sommar nu! Okej då, vår åtminstone?


Idag börjar mitt nya liv. Undrar hur många gånger det har börjat egentligen? Dock ska det fungera denna gången. Undrar hur många gånger jag har sagt det egentligen? Denna gången blir det ändring. Tror jag på det själv egentligen? Ja, faktiskt. Det är ganska otroligt hur mycket man kan lura sig själv.

Fick förresten reda på häromveckan att jag har gångavstånd till havet. Tog mig bara tre veckor att ta reda på. Bra där! Bättre sent än aldrig... Vid havet finns också ett Friskis och Svettis. Dit blir det en promenad idag. Dock inte för att träna utan för att fråga om lite grejjer. Man kan ju inte chockstarta, eller var det kanske det man skulle? Ni hör ju, det är ju dömt att misslyckas det här.

Sedan blir det hämtning av Tim och Tilda på dagis och sen tre timmars jobb. JAG VILL HA LÖNING NU! 148 kronor på kontot känns inte toppen direkt!

Långa Nätter .

Det blev Sushi och Mariocart hos Lisa, en riktigt mysig söndagkväll helt enkelt!

Nu borde jag verkligen sova. Hade tänkt lägga upp en låt av Melissa Horn. Men det ville inte fungera. Ni får helt enkelt youtuba själva. Hon är riktigt duktig. Istället blir det en favorit från "Across the Universe". Har ni inte sett den, gör det, gör det, jag hade gjort det gör det! Högt ska det lyssnas , okej?!


Usch och fy!

Insåg precis en sak när jag såg mig i spegeln. HUR BLEK KAN EN MÄNNISKA EGENTLIGEN BLI? Snällt att man föddes utan något som helst pigment. Man mår ju illa ju. Brun utan sol here I come. Ge mig värme! Inte för att jag ens blir brun av nio månader i solen, men något bättre blir det ju i alla fall.

För ett år sedan satt jag på flygplatsen i Bangkok och väntade på flyget till Sydney. Känns inte som att det var så längesedan! Shit, vad tiden går fort. Fan va underbart man har haft det, och lite brun var man ändå, i mina mått mätt alltså!



Dagens plan.

Igår såg jag Patrik 1,5. Me like! Har ni inte sett den, gör det! Mest för Gustav Skarsgårds skull, hur söt är inte han då?



Ikväll blir det middag, vin och film hos Lisa i Gröndal. Emma är uppe över dagen så ska bli riktigt trevligt! Kungälvskväll, haha, Therese vad tycker du om den saken? ;) Får se om det blir bil eller buss för min del. Vin eller inte vin? Det är frågan... Även om jag räknar in förra helgen så har jag nog inte konsumerat så här lite alkohol på en månad sen mer än tre år tillbaka. Det ni!

Nu blev det sent här.


Jag är ledig imorgon så det gör ingenting att klockan är mycket. Så skönt!

Idag blev det ingen dejt inte. Det blev melodifestivalen istället. Jenny ringde dock och tröstade mig med att ibland kan det vara bättre att inte ha en dejt än att ha en dålig dejt. Till exempel en blinddejt som har manchesterbyxor på sig med silverkedja till bakfickan. Jo men jag får nog ta och hålla med!

Idag har jag tänkt på mina fina vänner. Och på sjukt underbara minnen så som: Stickyhösten 05, Sjuka skrattanfall med Linnéa och lapptapetsering av Thorildskolan, Volvo och midsommar 06, Airdrums med LingBling,  Reggaefestivaler och sommar med Liselise, Hultsfred 06, Treenigheten i Paris, Utekvällar med tjejerna, Sommaren med Gänget och mycket mer! Vart jag än är. Vart ni än är. Så är ni med mig (L)

Har suttit och lyssnat på Petters nya låt en sådär 10 gånger ikväll. Såååå bra. Gå in och lyssna på www.myspace.com/savekane

Förhoppningsvis blir det mer uppdateringar imorgon när jag är ledig. Har verkligen inte kommit in i det här än! Men men, att lära sig tar ju tid. Just därför jag vanligtvis brukar hinna skrika en massa innan jag ger upp :)

Man kanske ska vara lite gladare :)

Är riktigt sugen på reggae för tillfället. Reggae är sommar. Reggae är Reggaefestival i juli. Reggae är Trädgårn. Reggae är Göteborg. Reggae är lyckad utekväll med vänner. Reggae är dans. Reggae är bra helt enkelt.




Livet är skört som bror sa. Var rädd om dig, vill att du ska komma hem igen också, fast njut! :)

Har inte riktigt hunnit utforska vad Stockholm har att erbjuda. Har ärligt talat ingen aning. Men är verkligen sugen så funderar på det här Bitty Mclean den 26e. Hörde en låt på radion i dag och den var skön. Me like! Någon som vill komma upp och joina?

Livet känns på något sätt lite lättare med reggae, Lite lyckligare blir man :) Lyssnar jag tillräckligt mycket kanske jag till och med blir en framgångsrikg bloggare. Positiv var det ju tydligen som gällde!


Hjärtan


Imorse när jag stod och sminkade mig ropade Tilda efter mig.
"Mia, vart är du min älskling?" Ibland blir man varm i hjärtat :)


Min enda chans?

Såg på Aftonbladet.se igår att man kan hyra en dejt till ALLA HJÄRTANS DAG. Claes heter han, han är 25 år gammal och ser ut som en brat. Det kanske vore någonting för mig? Kanske inte precis min stil. Men just nu skulle nästan allt funka. Vad var det vi kom fram till i helgen. Det bubblade i Linn men det kliade i mig och Linnéa.... :) Ja, internskämt är bra.

På lördag är det förresten ett år sedan som jag åkte till Australien. Sjukt vad fort tiden gått. Satt och tänkte på det i kassan idag och blev jätte depp. Jag längtar tillbaka! Men får försöka tänka positivt och vara glad för hur kul jag faktiskt hade. Har ni hört, jag försöker vara positiv :) Jobbar imorgon och på lördag. Det lär nog inte bli någon dejt på lördag om jag inte ringer Claes så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. VIll egentligen gå ut men har varken pengar eller någon att gå ut med. Alla mina vänner (läs tre) har andra planer (läs dejter) så det blir nog inget av det. Blir nog hemmakväll hos moster istället!
 
Nu blir det halv åtta hos mig, me like! Det var förresten dit jag ville anmäla min mamma. Hon kontrade med att vilja anmäla mig till Sveriges värsta bilförare. Tack mamma!

När internet inte fungerar.




Jag blir ganska arg när mitt internet inte fungerar, Mycket arg till och med. Lite dampig faktiskt. Eller kanske mycket... Igår fungerade det inte. Jag löste korsord istället. 

Har precis kommit hem från jobbet. Nu blir det disk och matlagning för sen kommer Jessica på middag och filmkväll. Tack för det, känner att det verkligen behövs :) Ska bli mys. Fransk film - Fjärilen i glaskupan blir det antagligen!

Jobbar hela 41,5h denna veckan. Det ni, det har inte hänt många gånger i mitt liv. Lär nog inte bli en vana om jag känner mig själv rätt. Det finns mer till livet än så. Jag får väl leva fattig. Jag bryr mig inte så mycket om pengar sa jag en gång. Då fick jag svaret "Du är ju dum i huvudet."  Kanske är jag det...


Surt är vad det är !





Har idag förresten hört ett antal alldeles för levnadsglada människor yttra orden "Åååååh, snart är det alla hjärtans dag!" Det är för sjutton nästan en hel vecka kvar! Har de inget annat att tänka på? Det enda de vill är att kasta det i ansiktet på mig... Surt!





Snabbköpskassörskan

Kanske ska berätta lite om mitt jobb. Det är där jag spenderar mesta delen av min tid. Själv vet jag dock inte alla gånger om det är i en mataffär, på ett ålderdomshem eller på ett dårhus jag arbetar. Den ena kunden är knäppare än den andra. Jag tror inte att man har tystnadsplikt när man arbetar i kassan så jag kan nog dela med mig.

En ser ut som skogsmulle, målar sig i ansiktet och hatar alla människor som inte är barn. Tillråga på allt låter hon som Kalle Anka och är enligt sig själv ena dagen en katt, den andra en undulat. Mer än en gång har hon tagit fram en nallebjörn ur väskan som önskat en god fortsättning medan hon själv ropat efteråt "ha en bra i den här jävla världen". Kom och hjälp mig!

En annan är så äcklig så att jag inte kan titta på henne. Förlåt, men så är det. Skäggiga damen. Hon röker, men vägrar köpa cigaretter där det står att rökning dödar, vem försöker hon lura? Och så kul är det inte att ta hand om alla 37 cigarettpaket hon INTE ska ha...

En annan har blåa händer. En handlar all sin mat med rikskuponger. En är så senil att hon aldrig lyckats handla av mig. Hon glömmer av vad hon gör där från och med att hon lagt upp varorna på bandet till att hon ska betala. En annan rymmer från sitt demensboende i rullstol. Hur går det till liksom? Hon är ju inte direkt snabb...

Förresten. Varför ska alla pensionärer stå framme vid kassan och lägga upp varorna på bandet. Anledningen till att det finns ett band är väl för att de ska kunna åka på det? Varorna alltså, inte pensionärerna....

Förresten hatar jag barn med pantkvitton. 50 öre + 50 öre + 50 öre + 50 öre + 50 öre + 50 öre + 50 öre.

Bara så ni vet så gå inte till min kassa. Tydligen så kastar jag avokados. 

Annars trivs jag på jobbet. Vet inte riktigt vad det säger om mig.

Nu blir det film och äkta Gi-svullning. GI är bra!

Det hjälper inte att be på spanska.


                      jag fattar inte webdesign, nu ska jag sova.




Två reflektioner efter denna helg. Varför går dagarna så fort när man inte vill? Och varför blir man bakis när man dricker alkohol? Totalt onödigt och slöseri med tid. Man lär sig ju ändå adrig.

Linn och Linnéa kom upp i fredags. Åkte i eftermiddags. Det gick fort. För fort! Tack för att ni kom, betydde otroligt mycket!

Mycket hann vi ändå med. Eller ja, det beror ju på hur man ser det. Stockholm såg de inte skymten av. Men det är väl därför Google Earth finns som Linnéa sa? Min lägenhet är ju ganska fin den också...

After worken på Tegelbruket i fredags blev nog mer en helkväll, kanske till och med mer än en helkväll. Det kändes så dagen efter i alla fall. Då när pengarna var slut och alla bakisbrus var uppdruckna. När spaghettin slank ner för att sedan slinka upp igen och är väskan var full med pennor (?) och det i kylen stod en halvdrucken vodka/juice (?) Lyckad utgång blev det ändå. Bland annat fick Linnéa öva på sina spanska kunskaper (nej, hon har inga, men det vi inte om de 140 cm långa killarna från chile märkte eller inte) si, hiosdhjkdnjiso, porfavor! Det blir lyckat när Mia ska visa Stockholms uteliv och går ut i Täby, jajjemen! :)

Linn klippte mig idag. Insåg så fort jag satt mig att det är det värsta jag vet. Linn insåg så fort hon börjat klippa att det är det värsta hon vet. Och mitt hår har aldrig betett sig som det borde enligt vetenskapen så det behöver vi inte ens prata om. Låter det som något som kommer sluta lyckligt? När jag sitter utan spegel med halva håret avklippt ser jag hur Linn börjar skratta för sig själv. Jag frågar vad det är hon skrattar åt och får svaret  "Du liknar Hedvig Höök" Tack för den syster, den värmde! Nöjd blev jag nog ändå. Hedvig är ju ändå rätt cool...


// Mia

Första inlägget, lite sen underhållning



Vad är det som gör att just du, Kenza och Blondinbella får så många läsare?

- Vi tre tycker om livet och skriver om sånt som är positivt, säger hon.

Fråga till Alexandra Nilsson på www.e24.se som tjänar ca 50 000 kronor på sin blogg varje månad.


Okej, kan ju redan innan jag ens publicerat mitt första inlägg konstatera att jag inte lär bli rik på det här. Det är dock inte syftet heller och tur är väl det då positiviteten inte direkt flödar alla gånger. Men om det är det det handlar om lär jag ju i alla fall bli en mer framgångsrik bloggare än syster min. Hon ska skicka alla hon ogillar till månen, halva mänskligheten med andra ord. Listan blir längre och längre för varje dag. Vi är ganska lika, bitter är bra!

Jag har saknat att skriva och kanske har någon saknat att läsa. I vilket fall som helst så börjar jag nu!

// Mia


RSS 2.0