Ge mig mitt hår tillbaka tack.

Sitter och kollar på gamla kort och insåg precis att jag vill bli blond igen. Får väl bli det lagom till våren och sommaren. Sen får jag och Lisa ta oss till Taj Mahal och fixa löshår, längtar! Har kopplat in hårddisken och sitter och kollar på gamla bilder och lyssnar på gammal musik. Josef bland annat. Ge mig honom, NU! Jag måste hänga mer i Täby Centrum. Han bor ju häromkring.


Nu ska jag brun utan sola lite. Det kan behövas. Tänkte egentligen gjort en soldusch denna månaden men jag vågar inte, jag lär bli gul. (Egentligen skulle jag skriva orange. Men jag vet inte om orange stavas orange eller oreange. Det ena ser ju helt fel ut men det kanske är rätt? Har tappat stavningsförmågan.) I vilket fall som helst är jag shoppingsugen. Vad har hänt? Jag vill solduscha, shoppa och kan inte stava? Detta är verkligen inte jag...


Sista kvällen med gänget?

Pratade precis med Jessica. Vi kom fram till att vi inte riktigt förstår oss på IPRED-lagen. Måste vi tokladda idag eller vad är det som händer? Jag som precis kommit in på min grannes nätverk igen! (Han kanske gillar mig ändå. Han är nästan förlåten. Jag hoppas förresten att det är han som har hunden vars slem inte luktar något. Han verkar snäll.)

Efter att ha varit hemma med två sjuka barn idag åkte jag hem för att ta en promenad i solen, eller ja den hade ju gått i moln men ändå. Gick till jobbet och handlade, duktigt tycker jag. Men någon vill mig inte väl för när jag sedan skulle gå hem så bara inte regnade det, det haglade också. Men jag är inte bitter för det (seriöst, vad har hänt med mig?). Klockan är nämligen tjugo i åtta och det är ändå inte kolsvart ute, jag gillar det! Glad blir man :) Snart är det sommar! Semestern är till och med inlämnad nu. Vecka 28 - 29. Så spika det alla mina vänner!

Men vad gör jag efter sommaren? Har inte kommit någonstans i mina framtidsplaner. Linn försökte vara pedagogisk och frågade mig "Men om du tänker dig själv 10 år fram i tiden, hur ser du dig då?" Jag: "Men hallå! Hade jag vetat det hade det väl inte ens funnits något problem, ELLER?" Tack för att du försökte kära syster.

Nonstop earthquake dreams of you?

Tips, Matt Nathanson, en månads nonstoplyssning och än har jag inte tröttnat. Bäst i bilen på högsta volym när det är mörkt ute. Högsta volym! Tack Therese för tipset. Du är bra till mycket du (L)

Grattis till Linnéa för att din bubbla nu spruckit. Glad är jag för det! På onsdag ska jag skryta i lunchrummet om vilken duktig vän jag har :) Je te promets. Je suis trés fier de toi !

Det var allt för dagen. Dagens ord måste förresten bli televisionsapparat. Jag är glad att jag är född på 80-talet.

Nej, vet nån va!

Tilda har en docka. Amanda heter hon. Hon kan blinka och prata, nästan konversera. Hon är obehaglig, väldigt obehaglig. Det är väl ungefär mitt största problem just nu egentligen. Ny vecka betyder ny start (som vanligt i mitt liv men ändå). Solen skiner, det är sommartid, pengar på kontot, besök till helgen, jag tror att det är dags att inse att man har det ganska så bra! Ska tag i mig själv nu, eller ja, om ett tag, duscha och göra mig iordning och sen blir det jobb ikväll 17-20.

Ett år och ca 38 grader senare

Jag vet exakt vad jag gjorde för exakt ett år sen. Det kändes väldigt konstigt att inse det. Tiden går fort. Mycket har hänt fast egentligen har ingenting förändrats. Eller det har det ju men inte i det stora hela, eller? Nej, jag ska inte vara filosofisk, det är helt enkelt inte min grejj. Saken är bara den att jag minns dagen som det var igår. Det var söndag (nähä?), jag var bakis, det var över 40 grader varmt, jag var svettig, trött och jag hade tappat bort hemnycklarna kvällen innan men ändå hade jag en riktigt bra dag. Kanske inte så konstigt när min kvällspromenad såg ut så här? <--- Lite skillnad från nu. Man blir lite lätt bitter på att man inte uppskattade det så mycket som man borde gjort då.

Jag får ångest när jag tänker på att tiden går så fort. Har verkligen ingen aning om vad jag vill göra i framtiden och det är sjukt jobbigt. Jag vill läsa men jag vet inte vad eller var. Måste skicka in ansökningarna om två veckor men det känns ju inte som någon idé när jag inte vet vad jag vill. Jag vill ut och resa men samtidigt stanna kvar här. Jag vill bo här men samtidigt vara hemma i Göteborg. Och hur är det tänkt att detta ska gå till?

Dagens låt


Ensamboende

Det blev lite ändrade planer idag när det inte fanns några biljetter kvar till bion. Vi åkte till Lekiz istället. Dagen har varit hur bra som helst. Jag är helt slut. Tilda är än mer slut. Hon har precis somnat och jag tror hon har feber, stackarn.

Har varit duktig nog att städa både badrum och kök idag. Det ser nästan fint ut här hemma nu. Har gått omkring och tänkt mycket på hur det är att bo själv, eller ja ensam, för det är mer så det känns. Häromdagen när jag kom hem in genom dörren ropade jag "Hallå!" fastän jag visste att det inte var någon hemma, jag önskade nog att det var det, kändes lite patetiskt.. Andra saker som hänt är att jag:

- Börjat prata med mig själv.
- Insett att disk tyvärr inte diskar sig själv. Om man inte har diskamaskin då men det har jag ju inte.
- Börjat förstå att jag måste vara expert på att göra skidbacke på osten. Jag som trodde det var nån annan.
- Att se på film ensam är inte lika roligt som att se på film med någon annan. Även om en somnar, eller båda.

Fast överlag så trivs jag jättebra. Så här ser det förresten ut här för er som inte vet. Nu ska jag se på film, ensam, och sen ska jag däcka bredvid Tilda. Tack för idag.




Rise and shine 05:56

Godmorgon säger man väl vanligtvis inte då på en lördag. Känns som en mer skälig tid att komma hem än att gå upp, men duktigt som jag var så gick jag och la mig i tid igår. Det kommer nog att bli en lång dag idag med tanke på att vi än så länge hunnit med att äta frukost, diska, se på Mamma Mia, lite bad i badkaret och en promenad till leklplatsen och tillbaka. Klockan är tio!

Efter lunch blir det Pettson och Findus på bio. Sen hem, laga middag, äta och sen vill jag se på Wild Kidz. Jag måste se hur det gick för stackarn som blev dumpad av sin flickvän förra veckan. Han grät inombords. Tur att jag umgås med barn så att jag har en orsak. Tilda hälsar så mycket men nu ska vi gå igenom hela melodifestivalen på Youtube.

Amigo. A, A, Amigo !

Varför fanns inte sånna barnprogram när jag var liten? Har suttit senaste halvtimman och nästan gapskrattat. Tillslut tröttnade Tilda och sa "Mia, du får inte skratta!" Häpp, förlåt sa jag och så fick jag skratta inombords istället.

Förresten så gillar jag inte alls min granne längre. Nu fungerar det inte att surfa på hans nätverk. Är inte det lite elakt? Har folk inte hört talas om att dela med sig? Egoist.

Uppryckning

Väldigt improviserat bestämde jag och Emil oss igår för att lägga våra allra sista pengar på alkohol. Bokstavligt talat. Vi bestämde oss vid sju när vi upptäckte att systemet i Arninge stänger åtta, det gillar vi! Jag ryckte upp mig och slängde i mig en risifrutti. Det är viktigt att grunda med en stabil middag när man ska dricka alkohol och halv åtta stod vi nere på Sabis och växlade in Emils alla sparade småpengar, 240 kronor. Sen begav vi oss till systemet. Eller jag gjorde. Emil fick stanna i bilen och vara bilvakt.



- Men vad ska vi köpa då?  Öl.
-Hur många? Vet inte, men om vi har ett flak så har vi ju över sen.
Det är ju bra att ha hemma.

12 timmar senare.

- Hur många öl finns det kvar?  Eeeh, två.


Det var med andra ord en trevlig kväll. Vid halv nio kom Jocke "fett" hem och senare kom också Angelica och några av hennes kompisar. Det börjar bli en tradition att fira in lönen vid tolvslaget. Igår insåg vi kvart över tolv att vi fått lön. Ett "Hurra" utropades. Imorse gick vi till jobbet och köpte frukost. Emil och Jocke köpte två turkiska limpor. En för 19:90, två för 20 kronor. Sabislogik? Haha :) Nej nu ska jag sova eller se på Gossip Girl eller först se på Gossip Girl och sen sova, eller kankse somna till Gossip Girl. Jag är trött. Kom precis hem från jobbet. Dit ska jag imorgon också 9-14. Sen ska jag hämta Tilda och vi ska ha hel helg. Får se vad som hittas pås :)

Bergochdalbana (?)

En toppen dag igår blev till en mindre toppen dag idag. Tre glas rödvin resulterar tydligen i huvudvärk dagen efter. Sen när då undrar jag? Sen fick jag inte så mycket lön som jag räknat med. Inte hela världen men för ett tag kändes det så. Jag insåg ganska snabbt att jag har så att jag klarar mig men just nu vill jag bara vara rik! Men det är jag  inte. Så så är det ju... Jag som egentligen försöker förespråka att det inte är så viktigt med pengar. Bra där Mia!

Sen blev dagen inte bättre av att jag har en finne stor som en böld mitt på hakan. Härligt!

För att göra det hela lite bättre lyssnar jag på Jewel. Inte den bästa feelgood musiken tyvärr, lite för mycket minnen för det. Hittade en grym live-cd på Spotify. Me like. Förbättrar ju dock inte sinnestämningen nämnvärt, men det får man väl leva med.


Sleep with me! Absolutely.

Har haft en helmysig dag. Efter lunchen med Jessica mötte jag upp Lisa och gick på stan en stund. Vi lyckades sådär med fönstershoppingen. Jag inhandlade en bok som jag läste på bussen hem. Än så länge läst 47 sidor och fått reda på saker som till exempel. "I Tensta får 25 procent av invånarna socialbidrag. I Djursholm får 23 personer socialbidrag enligt statistiken vilket inte ens är 1 procent. Medelinkomsten i Tensta är 166 000 kronor per år. I Djursholm ligger den på 575 000 och bland männen på över 800 000 kronor."  Men livet är väl rättvist va?

Efter shoppingen blev det matlagning. Numer lagar jag och Lisa en ny rätt tillsammans varje vecka. En fin tradition som ska sammanställas till fotobok ;) Denna veckan blev det kyckling i pestosås med färska champinjoner och plommontomater. Låter kulinariskt va? Gott var det! Till detta serverades vin. Lisas kommentar. "Det står att det ska ha en smak av blåbär. Men... Jag tycker mest att det smakar rödvin."

Lyckades se klart Benjamin Button också. Väldigt annorlunda. Men annorlunda är bra.

Nu ska jag avsluta dagen med att skypa med världens bästa Therese. Kan det bli bättre? Skulle inte tro det.

Fine line between pleasure and pain

Ledig dag men fullt upp. Vart uppe sen sju. Ska snart ta mig till bussen för lunch med Jessica och för att se Stockholm i dagsljus. Tog mig bara två månader. Linn och Linnéa, jag lär guida som en gud nästa helg, tro mig, jag kan den här stan utan och innan! Tro mig när jag säger att jag längtar, för DET gör jag. Det är nedräkning nu. Ni åker i skrivande stund från Göteborg om 10 dagar, en timme och 48 mnuter. Om ni åker där vid två vill säga?

Efter lunch ska jag träffa Lisa och fönstershoppa lite. För pengar det finns det ungefär 169 av fram tills på torsdag 00:00. Sen ska vi nog göra ett nytt försök med Benjamin Button.

Nu är det dags att gå. Je sais que ma vie est trés sublime. Eller något sånt. Livet blir lite mer exotiskt på franska.

Norrland

Vart tog våren vägen? Nu är det återigen en decimeter snö. Jag blir knäpp. Jag behöver inte det här. Eller kanske är det det jag behöver för att inte känna för en öl klockan åtta på morgonen? Jag gör i alla fall inte det just nu...

Känns inte så roligt att uppdatera om mitt i nuläget händelselösa liv. Det händer inte så mycket. Det största som hände igår var att Rikskupongen handlade med kort :O Och att parkinsonsjuke Lars blev dement och inte visste vart han bodde vilket resulterade i att vi inte visste om han tillhörde demensboendet eller parkinsonboendet eller något mellanting. Mycket förvirrande.

Det händer mer för Linnéa på Cuba. Gå in och läs hennes blogg istället. Nu ska jag göra mig iordning för fyra timmars jobb och sen hämtning av Tilda på dagis.

Förresten. Mamma, Pappa. Att jag saknar er är så självklart att jag inte tänker på att skriva det. Det skulle ju stå i varje inlägg då ju (L) För jo, JAG SAKNAR ER! ( Nöjda nu? :)


Ge mig sommar nu !

Solen skiner. Det är sjukt hur glad man kan bli utav det egentligen. Jag har nog inte riktigt förstått hur mycket jag har saknat det. Det har jag. Jag saknar mina fina vänner också. Och min syster och min bror. Det är lite jobbigt. Jag längtar till sommaren. Klockan är halv åtta på morgonen och jag vill helst bara ha en kall öl. Jag vet inte riktigt om det är okej. Det blir till att jobba tio timmar istället.


Lugn kväll

Är barnvakt och har precis lagt barnen. Läste Sune och sa godnatt med "Godnatt mina små änglar." Tilda svarade snabbt "Vi är inga änglar. Vi är barn." Tack jag har märkt detta :)

Perfect match

Min arbetsvecka kan sammanfattas så här:

Kund: "Är du från Norrköping?"
Jag: "Neeeeeeeeeeeeeej (?), jag är från Göteborg."
Kund: "Oj, förlåt."

Kund: "Är du från Norrland?"
Jag: "Neeeeeeeeeeeeeeej (?), jag är från Göteborg."
Kund: "Men du sa ju "jo".
Jag: (?)

Antingen har inte mina kunde varit utanför Stockholms gränser under deras livstid (mycket möjligt) Eller så har jag pinsamt nog tappat min dialekt (förhoppningsvis inte lika möjligt, eller är det?)

En annan kund är numer min själsfrände. Ígår var jag typ elektrisk och fick och gav stötar av och till allt och alla. Bland annat till en kund som jag skulle ge växel.

Jag: "Oh, förlåt!"
Hon: "Nej, be inte om ursäkt... Det är så sällan någon stöter på mig så jag borde vara tacksam."
Jag: Kunde inte säga något för jag dog av skratt. Hon är numer min idol.

Förresten trodde vi att den demente damen i rullstol som rymmer från demensboendet hade somnat vid frukten imorse. Mycket underhållande. Det visade sig dock att det bara var ena rullstolshjulet som låst sig... Som Emil sa :"Man kan i alla falla säga att den hamstern är stendöd." :)

Nu blir det Hundtricket - the movie. Första scenen med Kjell Bergqvist nu, HAHA. Det här är fredagskväll på HÖG nivå!

Det var tider det.

Sitter och kollar igenom min hårddisk efter bilder att framkalla. Bilder från 2005 och framåt. Man blir lite lätt sentimental. Fastnade för bildera från New York i höstas. Jag känner för en redig utekväll. Men så blir det ju inte, jobba imorgon....

Världens snyggaste Therese ! Kärlek

Äntligen!

Jag har lyckats få min grannes internet att fungera på min dator. Jag är ett tekniskt geni. Det var ju inte så jättesvårt direkt. Jag behövde dubbelklicka på en ikon två gånger. Men innan har det inte fungerat. Är lite konfunderad över varför det fungerar nu och inte förut men jag tänker ju inte direkt plinga på och fråga. Nu är min fredagskväll räddad. Jag behöver inte känna mig helt ensam, jag kan vara ensam tillsammans med andra ensamma. Ensamhet blev tvåsamhet tack vara internet som Linnéa så fint sa (L)

Nu kanske  jag inte heller är så beroende av mitt mobila nätverk. Så nu kanske jag kan använda youtube, streama och kanske till och med ladda hem lite? Vilken fin fredag. Underbart!

Budget?

Nästa gång kanske jag ska skriva en shoppinglista. För en förlängningssladd blev inte bara en förlängningssladd (det kan ju verkligen inte stavas så!?) utan också papperskorg, muggar, badrumstillbehör, mattor, ramar, lunchboxar, handdukar, väska, magneter, örhängen, kofta, klänning och en väldigt tom plånbok. Jag som tyckte att jag inte alls handlade mycket. Nu är det återigen en vecka kvar till lön och 266 kronor på kontot. Jag tycker mig känna igen detta senarium av någon konstig anledning...

Jag och Lisa hade en toppen dag igår! Solen sken, Lisa var vårklädd, bara det gör ju en glad :) vi shoppade, vi lagade mat, vi åt och vi försökte frenetiskt hålla ögonen öppna till Benjamin Button men gav tillslut upp. Vi får ge den en chans till en annan gång.

Nu ska jag hem och fixa iordning och kolla vad det var jag köpte egentligen. Sen blir det jobb 14-20.


Åh, solen skiner !

Jag är ledig. Det är fint väder. Himlen är blå. Jag är glad.
Nu ska jag sätta på en tvätt och börja städa. Duktigt va?

Och på den tionde dagen vilade hon

Varför går man aldrig och lägger sig? Jag är visserligen ledig imorgon, tack för det! Men jag ska ändå vakna, tvätta, städa, och laga mat. Sen ska jag hämta upp Lisa efter lunch för att åka till IKEA. Ska bli väldigt trevligt. Lisa har storhandlingslistan redo. Kul att någon har pengar till att handla. För mig räcker nog pengarna till en förlängningssladd (hur stavas det egentligen?!) och hmm, ja vad var det jag skulle ha nu igen?

Var inne och fikade med Jessica förut. Mysigt. Men oj vad trött jag var, är och har varit. Nu får det bli Gossip Girl och sängen. Eller så somnar jag i soffan. Det är nästan skönare...

Btw så handlade Fredrik och Filippa Reinfeldt av mig häromdagen. Eller ja, inte av mig utan av Sara i kassan bredvid (har jag sagt att jag är från Göteborg och att det är coolt att se en kändis?) Det måste vara jobbigt att vara känd. Speciellt när man ser ut som Fredrik Reinfeldt. Det är ju inte direkt som om att man behöver titta efter två gånger för att se om det är han eller inte. Det behöver inte ens jag göra, fast kanske Sara med tanke på hennes kommentar: "Var det han den där Rheborg?" Allmänbildad javisst, HAHA :) Ibland känner jag mig väldigt intelligent!

Nej jag är inte avundsjuk...

Jag sitter och äter frukost och ska snart till jobbet för sjunde dagen i rad. Linnéa sitter på ett plan på väg till Cuba. Hanna strosar förmodligen  runt i Bangkok. Jag tänker inte förneka att jag är grymt avundsjuk, för det är jag.

Ikväll blir det hem till mig. Alltså inget internet. Det blir film istället. Slumdog millionaire. Så nu vet ni det.

Igår när jag satt och tittade på melodifestivalen insåg jag att det var första gången på två år jag varit hemma i Sverige och kunnat se den. Jag har verkligen inte missat någonting. Vad hände egentligen? Jag var sååå nära på att stänga av TV:n. Jag var uppriktigt upprörd och nästan i chock när jag förstod vem som skulle vinna. Jag ska emigrera för alltid så att jag slipper se i framtiden och när jag säger så, då är det på allvar riktigt dåligt. Vilka är det som röstar egenltigen? Det var hela min utläggning om melodifestivalen. Att jag ens orkar ödsla energi på en hel utläggning bevisar väl egentligen inget annat än att ja, jag är en nörd.

Det roligaste igår var ändå fransmannen. "She his a very tallented singer".  A  A  A ! Humorn är på topp :)

Ett glas rött och klassiska mästerverk

Det blir schlager och god mat i min ensamhet ikväll. Förr tyckte jag alltid att det var så skönt att vara ensam ibland. Jag ska försöka hitta den känslan igen. Jag känner att den är på G !

Igår blev jag förresten sjukt glad över dagens teknik. När jag var i Mooloolaba fick jag en kompis som hette Mick. Mick och jag hade väldigt kul ihop. Han gillade öl. Jag gillade öl. Han gillade att dansa. Jag gillade också att dansa. Mick kunde inte dansa och inte jag heller. Det var bara det att Mick åkte iväg för att fiska tonfisk i flera veckor och hann inte komma tillbaka innan jag åkte så vi sa aldrig hejdå ordentligt. Inga telefonnummer, efternamn eller emailadresser byttes. Det var detta som var problemet, tills igår, sex månader senare! Tacka vet jag Facebook för nu helt plötsligt har jag en vän som heter Mick Doyle. Människan finns på riktigt!

Dagens kommentar får bli gårdagens kärleksförklaring från Putte till min mamma. "Men Inger, hon är som jultomten . Man vill att hon ska komma hit varje dag men hon kommer bara en gång om året."   Mamma, det är svårt att slå dig på uppskattningslistan :)


Lördag?

Äter frukost och ska snart iväg till jobbet, suprise! Igår konstaterade jag att jag nog visst hade ett liv eftersom jag skulle börja 14.00 på söndag. Men nej så var det inte, jag börjar nu 11.00 istället.

Idag åker Ulrica, Putte och barnen till fjällen. Jag funderar på att ta på mig uppgiften att vakta huset. Notera att jag gör det för deras skull och att jag inte alls gör det för internetuppkopplingen och 50tums TVn, inte alls. Lånar dessutom ut min internetdosa till Putte så är jag inte här är jag internetlös. Ni får ta och ringa mig istället!

Planen för ikväll är att det inte finns någon plan. Det låter väl bra? Någon som vet något som händer, eller inte händer. Hör av er.

Dagens konversation

Emil: Vad ska du göra i helgen?
Jag: Jobba. Fråga vad jag ska göra nästa helg!
Emil: Vad ska du göra nästa helg?
Jag: Jobba. Fråga vad jag ska göra helgen efter det!
Emil: Vad ska du göra helgen efter det?
Jag: Jobba.
Emil: Du har inget liv va?
Jag: Neeej....


Och nu har jag jättelust att åka rally med dig...

Hoppas att jag vaknat på rätt sida idag och att dagen blir bättre än igår. Försökte bota det hela i går kväll med att se på Rallybrudar men jag somnade så jag vet inte riktigt om det lyckades. Får se klart den en annan gång... Idag blir det jobb 9 - 14 och sen hämta Tilda på dagis. Vi åker nog och badar :)

Sen blir det en lugn kväll. Jobbar imorgon igen. Och på söndag. Och alla helger fram till vecka 14.  Men det är värt det för då kommer Linnéa och Syster upp och veckan efter LiseLise. Längtar!




Konstig känsla

Min dag började ganska bra, den blev sämre för att sen bli en aning bättre igen. Under min sämsta period satt jag och försökte sätta ord på min sinnestämning. Det tog mig x antal minuter innan det gick upp för mig. Jag var bitter, och inte så lite heller... Men dagen blev bättre och bitterheten avtog så småningom en aning, hör och häpna. Dock är det någonting som känns väldigt fel med denna dagen. Skönt att den snart är över.



Säg mig någonting Lasse inte redan sagt.

På östfronten (?) intet nytt

Här händer inte mycket. Jag är för trött för det. Helgens brist på sömn börjar komma ikapp mig. Varför gör den det nu? Det är ju snart helg igen ju.... Jag är så trött så att jag till och med tackat nej till utekväll ikväll. Sug på den ni!


Hiiiiiiiigher

Förutom missödet med bilen har dagen varit väldigt bra. Jobb 9 - 14 och sen åkte jag Tilda och Lisa direkt hit efter dagis. Precis som igår har det tokdansats till Star Pilots - Higher. Den gick på repeat igår och så även idag. Det är skönt att man kan tokdansa med ursäkten att man vill glädja en 6-åring när man egentligen vill göra det minst lika mycket själv :) Låten fastnar dock ganska rejält i huvudet efter en sisådär 37 lyssningar.

Tack till Lisa för att du hållt oss sällskap idag. Alltid lika trevligt! :)

Nej nu ska jag försöka sova. Har dock inte så mycket sängplats kvar eftersom Tilda ligger tvärsöver hela min säng och snarkar. Men hon är så söt så det gör ingenting.

Har idag förresten fått höra de här kommentarerna:

"Åh, är du med din mamma på jobbet idag?" Från en kund till min chefs sjuåriga dotter som sitter med mig i kassan. Hur gammal ser jag ut att vara egentligen?

"Förlåt, men du är så lik en mamma på vårt dagis. Det är inte du va?" NEEEEEJ, det är inte jag. Hur gammal ser jag ut att vara egentligen? Ångest...

Stackars Charlie

Jag trodde att det var vår. Jag hade fel. I morse var det snö, överallt! Min granne tog med sig kvasten ut när han skulle gräva fram sin bil. Smart av honom tycker jag. Min bil gillar inte snö. Det märkte jag i dag när jag skulle hämta Lisa i Mörby. Jag stod parkerad i uppförsbacke. Bilen ville inte åka framåt. Jag gasar. Bilen ville fortfarande inte åka framåt. Jag gasar ännu mer. Bilen ville fortfarande inte åka framåt. Jag skriker och gasar lite till. Men bilen ville fortfarande inte åka framåt. Jag slutar gasa och SKRIKER ännu högre.

En snäll man på gatan hjälpte mig. Han var från Norrland så han kunde sin sak. Han tipsade mig om att inte vara så aggressiv på gasen. Ehhhm. Dock drog den snälle norrlänningen handbromsen vilket man inte ska göra på min bil. Då kan handbromsen låsa sig nämligen, vilket den också gjorde.

Efter att ha kört ca 1 mil med handbromsen i märkte jag och Lisa att det inte luktade så bra om bilen. Efter tips från pappa att jag ska lägga mig i 15 cm djup snö och krypa ner inunder vänsterbakdäck och pilla loss en spärr(!?) var jag ganska så stressad och upprörd. Det kändes fysiskt, psykiskt och klimatmässigt omöjligt. Efter mycket om och men hamnade vi i garaget bredvid jobbet där en väldigt snäll mekaniker fixade alltihop alldeles gratis. Tacka vet jag snälla människor. 40 minuter försent anlände vi tillslut till Tildas dagis. Seriöst, snö, vad är det bra för?

Tack Therese :)

Jag: "Hon är naturellt smal och så bryr hon sig."
Therese: "Åh, jag hatar sånna människor."

Therese: "Jag pratade med min katt på Skype häromdagen"

JAG SAKNAR DIG (L)



Planering?

Kollade precis mitt saldo. Bävade för att göra men det var inte så farligt. Jag måste vara skyldig en och annan person en och annan öl. Med tanke på att det faktiskt bara är 16 dagar kvar till lön och inte fem månader som förra gången så kan man ju inte klaga. Positivt tänkande, är det så det heter?

Jag har just nu fem helplanerade helger framför mig. Hela jag är helplanerad. Semestern i sommar och två resor september är också redan planerade, det är 6 (!) månader i förväg, visste inte ens att jag kunde planera så långt. Där tar det dock slut. Har verkligen ingen aning om vad jag ska göra med mitt liv. När ska jag ta tag i det?

Nej. Nu ska jag äntligen skypa med bästaste Therese. Det tog oss bara ca 5 månader att ta tag idet. Den som väntar på något gott...


Soffan nästa

Är trött men nöjd efter en väldigt trevlig helg. Har blivit alldeles för lite sömn men det har det varit värt :) Kanske blir mer uppdatering om vad som gjorts men just nu har jag inte ork till annat än att däcka i soffan.

Idag har jag haft heldag med Tim. Hur jag överhuvudtaget har fungerat som människa är ett mysterium. Men det har jag gjort :) Vi har i alla fall varit på Sunemusikal så Tim vill nu helst bli kallad Sune - tjejtjusaren. Han funderar på att döpa om sig. Kan tillägga att Sune spelades av Benjamin Wahlgren. Måste erkänna att han faktiskt var duktig, så jag vet inte riktigt om han fortfarande kvalificerar sig in på Linns månfärdsresa. Dock vore det ju ganska elakt mot honom om han fick stanna kvar när resten av hans släkt får åka. Tål att tänkas på.

Förresten så skrattade jag precis högt åt den fula videon jag lade upp i fredags kväll. Tittade aldrig på den då utan lyssnade bara på låten. Nu när jag tittade mådde jag så dåligt att jag var tvungen att stänga av. Vem gör sånt? Stackars Kalle...

Nostalgi !

Dricker Xider med persikosmak och lyssnar på Lisa Ekdahl. Känns som om att jag är sexton igen. Blir känslomässigt störd och skrek just ut "Jag blir nästan glad!" Jenny kontrade med "Ja, det var ju på tiden!" Lyssna och njut. Men skit i Kalle, honom känner jag inte!



07:34

Jag gillar inte riktigt att bli väckt omänskligt tidigt på en ledig dag för att få reda på att jag inte alls är ledig, men jag får vara glad för pengarna så nu blir det jobb 10-15. Tur att jag var duktig igår och gjorde det jag egentligen skulle gjort idag.


Varför inte?

Var duktig nog att storhandla idag efter jobbet. Ja, storhandla kan man ju kalla det. 2 kg kyckling, 1 kg köttfärs, 1l matlagninsggrädde, 5 dl gräddfil, 1 kg apelsiner med mera finns nu i min kyl/frys. Vad tänkte jag på? Jag bor ensam. Ensam Mia, ENSAM! Allt säljs ju i storpack. Det är inte lätt att vara ensamstående, singel, solo, celibat, ENSAM! Det är synd om oss singlar, diskriminering är vad det är.

Nej nu ska jag städa lite innan jag somnar, så slipper jag göra det imorgon. Imorgon är det fredag och nästan helg. Är ledig men vet inte riktigt vad som händer. Lördag är i alla fall planerad, då blir det middag och sprit hos Jessica, perfa :)

Är förresten lite irriterad, jag har inte fått någon avi på att min mobil kommit än. Hoppas verkligen att den kommer imorgon! Fast med min lycka förstår väl inte brevbäraren att jag bor här. Skulle inte förvåna mig...

Tillbaka till verkligheten

Riktigt skönt att ha varit ledig men oj vad trött man blev. Somnade i soffan både efter lunch och middag igår. Hängde med ungefär en kvart av Valkyria innan jag däckade. Nu ska jag till jobbet 14 - 20:15. Sen är jag ledig igen, fredag-söndag :)

Förresten så har jag Måns låt Hope & Glory fastetsad i huvudet. Det är ganska hemskt. Fast det hemskaste kanske är att jag tycker att den är bra?


You Kiwi, you're a f*cking fruit !

Precis lämnat Tilda på dagis. Vi har varit på Hoppsan och gympat lite. På väg hem i bilen slog det mig hur mycket man gör för att barn ska ha roligt. Jag satt och sa "Jag kan inte hjälpa att jag är en sparrisbebis" och låtstatsgrät hela vägen till dagis medan Tilda vek sig av skratt. :)

Blev taggad på ett kort på facebook igår. Insåg att jag saknar Mooloolaba väldigt mycket! Lätt den  roligaste tiden på hela resan. Vill tillbaka men vet att det aldrig kommer bli samma sak igen. Det är nog det tråkigaste med att backpacka. Fast man kanske inte kan kalla det backpacking om man stannar över 2 månader på samma ställe? 
  Underbart kan man kalla det i alla fall. För det var det...


Lisa, finaste liselise !



Det skulle bli ungefär underbart :)






Linnéa föreslog en semester i september till Grekland. Lät ju inte helt fel, jag längtar redan! Tidig födelsedagspresent till mig och Linnéa. Det finns ju mer att fira då än bara våra födelsedagar ;) Can't wait! Tvivlar inte på att det blir lika lyckat som förra gången vi firade ihop (L)

Nu blir det sängen med lite Greys. Något sällskap måste man ju ha! Måste tillägga att jag faktiskt diskat all disk, städat halva lägenheten och målat naglarna på ena handen idag. Då har jag väl ändå lyckats med min dagsplan? Jag är nöjd. Imorgon blir det "jobb" med Tilda på morgonen och eftermiddagen, däremellan blir det till att kolla lite affärer. Köpte en sjal och en klänning idag. Vet ni hur bra det kändes? BRA är svaret på den frågan, riktigt BRA! :)

Födelsedag !

Idag fyller världens bästa Tilda år så det ska vi fira :)

Nu ska jag stänga av datorn och göra det jag inte gjorde igår.  Städa, fixa, duscha och måla naglarna. Mest av allt ska jag njuta av att vara LEDIG, för det är jag, och glad är jag för det!

Seg eller seeeeg?

Jag har sjukt ont i foten. Eller inte så sjukt, men ont. Det är jobbigt att trycka ner kopplingen när jag kör. Jag går som en halt. Enligt sköterskan har jag dåliga skor. Borde inte halva sveriges befolkning halta då? Nej, det händer ju självklart bara mig. Jag tror att det är för att högre makter verkligen inte vill att jag ska börja träna. Jag är förervigt förslappad...

Egentligen skulle jag ta nya tag med mig själv idag. Men imorgon ska jag äta födelsedagstårta så det känns lite onödigt. Man måste ha ork för att vara duktig och jag är verkligen helt slut just nu... Tänkte först storhandlat efter jobbet men sen ändrade jag planen till att städa hemma istället. Sen ändrade jag planen till att ta hand om mig, duscha, fixa naglarna och brun utan sola lite. Inte ens det orka jag. Nu ändrar jag planen igen till att däcka í sängen.


Du kallar det lycka, jag kallar det rå-ångest !


Innehållet av ett sms jag fick tidigare idag. Man kan ha olika uppfattningar om saker och ting helt enkelt :)


På tal om ingenting så HATAR jag telefonförsäljare. I centrum utanför Sabis har det stått idioter från Tele2 VARJE dag den här veckan. För varje dag som gått har det blivit värre och värre. I torsdags var det som värst. Då hade de tagit dit en tjej som var så falsk att jag fick rysningar. Hjälp. Hennes falska leende kunde inte ens dölja hur ond hon egentligen var hennes repliker var så inövade att hon fick Jakob Eklund att framstå som en bra skådespelare. Skona mig. Det enda jag ville var att fly. Men jag kunde ju inte ta mig därifrån, det var det som var problemet. Telefonförsäljarna hade parkerat sig precis framför min kassa. Det fanns ingen utväg. Så där satt jag. 25 timmars arbetsvecka av ett evigt "Ringer du med Tele2/comviq idag?"  Vad har jag gjort för att förtjäna detta?

Tillråga på allt så gick jag på skiten också. Så nu har jag bytt till abonnemang och i veckan får jag en ny mobil på posten. Hur svag får man lov att vara som människa?

Sovmorgon

Det blev utgång igår. Efter att jag och Lisa suttit här hemma en stund tog vi bussen in till Östermalmstorg och mötte upp Daniella. Jätte trevligt att träffa henne igen. Var över ett år sedan sist! Blev en cider på det ena stället, en cider på det andra och sen skulle vi följa med hennes klasskompisar till Spy Bar. Det var bara det att när vi betalat inträde där så skulle inte hennes klasskompisar dit längre. Så där stod vi. 160 kr fattigare. Och det var ju tur att jag hade trevligt sällskap för det var inte mitt favoritställe direkt. Men nu har man i alla fall varit där. Det blir nog inte att man går dit någon mer gång.

På vägen ut blev dock allt värt det. För där i garderobskön stod "Tobbe"  (jaaa, jag är från Göteborg och neeeej, i Göteborg har vi inte ens b-kändisar och jaaa det är coolt att se en kändis) Och snygg var han med. Och som Lisa sa: "Han var ju inte helt ointresserad" haha, man kan glädja sig åt lite ibland. Jag blev så exalterad så på tunnelbanan hem var jag tvungen att ringa Therese och berätta (jaaa, jag är fortfarande från Göteborg och jaaa det är coolt att se en kändis) Therese, kom hem till mig nu! SAKNAR DIG!

Solen skiner, jag har fått sova ut och klockan tre ska jag till jobbet. Skulle vilja gå dit men min fot tillåter inte det. Har haft sjukt ont i foten i en vecka nu. Jag vet verkligen inte vad jag gjort med den.

Vaknade igår och tänkte "Det känns som om att jag jobbar varje helg!" Sen räknade jag efter och i princip gör jag det. På en fem veckors period kommer jag att ha jobbat både lördag och söndag fyra av fem veckor. Längtar till nästa vecka har jag min lediga helg. Ska bli så skönt!

Nej nu blir det dusch och frukost! Ostbricka från igår. GOTT!

RSS 2.0