Done!

Är äntligen färdig med min storstädning. Är nog första gången hela lägenheten är städad på samma gång sen jag flyttade in. Fyra månader där ja, mysigt! Nu sitter till och med toalettsitsen fast, det ni! Nu kan man luta sig åt vilket håll man vill när man ska torka sig utan att riskera att ramla av. Just so you know!

Igår läste jag Blondinbellas blogg för sista gången. Den är ju inte bra alls. Ända som är bra med den är att om man är uttråkad en dag så kan man gå in på den var 45e minut och så finns det något nytt att läsa. Nästan bättre än Aftonbladet. Och hon är så äckligt positiv, hela hon skakar ju när hon pratar för att hon är så exalterad. Det är sånna som hon som hamnar på Parkinsonboendet i Näsby Park. Väl där tar de igen all bitterhet som de varit för glada att ge utlopp för på 60 år.

Nej, nu blir det TV och Marcus Birro. Jobba 10-20 imorgon. Sen kommer mor och far och så blir det familjehelg. Ska bli mys :) Inte träffat dem sen jag flyttade upp Det är ett ganska bra tag sen spelar ingen roll om man dammsugit eller inte under tiden.

Så försöker jag hitta någon bild på blondinbella när hon ser så där jobbigt käck ut. Men nej, då ser hon bra ut på varenda bild jag hittar. JÄVLA!

Pers uteplats here we come!

Nu längtar jag till helgen i Göteborg ännu mer än jag gjorde innan! Pratade precis med LiseLise och det blir grillning, öl, vin och drinkar på hennes nya uteplats och redig reunion på fredag eller lördagkvällen. Alla får komma, eller ska rättare sagt :)

Choklad är iaf kärlek


Okej, singelfestivalen får vänta. Nu är det vinprovning för singlar som gäller. Som Linnéa sa: 'Bli full, äta choklad och träffa killar.' Ja det låter ju inte helt fel. Lär ju iaf träffa Per-Ola 26 från Härryda där eller någon i hans genre. Vem vet, han kanske är snäll?

Förlåt, men seriöst, den som var lycklig och singel, hur länge var den personen egentligen singel? En halv helg? Från halv fem till fem i tre? Bara lite bitter? Testa mycket.

Nej, Per-Ola, here I come!

Jag vill, jag vill, jag vill




Eller vad sägs om Lars Winnerbäck, Håkan Hellström, Kalle Baah, Governor Andy, Promoe, Thåström, Gentleman, Anna Ternheim, Miss Li, Navid Modiri, Moneybrother, Parken och Timbuktu, bara för att nämna några?!

Säg nej någon gång kanske?

Mitt tillthål i dörren ut till trappuppgången är värdelöst, totalt värdelöst. Det är så litet så man ser inte vem det är som står där. Jag väntade på Ulrica som skulle komma på lunch så jag öppnar i tron om att det är hon. Men vem står där? En 40årig dammsugsförsäljare i kostym = inte min moster. Andra kanske bara öppnar dörren litegrann tills de ser att det verkligen är den de väntar på som kommer. Men inte jag icke. Jag slänger upp dörren och välkomnar den 40årige kostymklädda dammsugsförsäljaren in i lägenheten. Varför inte liksom? Jo kanske för att de är grymt jobbiga... Men jag var så trevlig så så han ville komma tillbaka och demonstrera en dammsugare på min soffa. Visst sa jag, välkommen klockan två. Efter att Ulrica under lunchen föreslagit att jag inte behövde öppna nästa gång han plingade på var det exakt vad jag gjorde. Fega ur kan man alltid göra! Nu sitter jag och känner mig elak. Och så blir det lite jobbigt eftersom jag måste gå om ca 20 minuter och chansen finns ju att jag springer på honom på väg till bilen. Vad säger man då liksom?

Jag skulle förresten släppt in honom om han städade hela lägenheten åt mig. För jag har inte kommit så långt. Städhjälp? Ja tack!


Lokalsinne

Enligt internet så bor min granne (vars nätverk nu fungerar i mitt kök!) i Hägersten. Det är väldigt konfunderande med tanke på att Hägernäs ligger två kilometer bort och Hägersten på andra sidan stan. Inte konstigt att jag har svårt att hålla i sär de två och flera gånger sagt till folk att  ta bussen mot Hägersten när de ska hit. Inte heller så konstigt kanske att jag bara har en plupps mottagning? Som ni förstår så händer det otroligt mycket i mitt liv idag eftersom jag skriver om det här. Jag köpte ju som sagt ingen kamera så livet får fortsätta vara lite tråkigare ett tag till.

Förövrigt så hänger jag i köket nu för tiden och inte bara för att det är här som internet fungerar. Började med min storstädning igår eftersom mor och far kommer på torsdag, jag hann bli klar med köket. Wäjh bara tre rum to go och lika mycket tid på mig som igår. Lycka till med den, kanske lika bra att sätta igång?

Jag är nog lite rädd för försäljare

Det blev ingen så mycket roligare dag idag. Det blev helt enkelt ingen kamera. Jag är alldeles för mesig för att ensam spendera pengar på något jag inte vet hur bra det fungerar. Jag får vänta med kamera tills jag har någon som står bredvid mig och säger KÖP helt enkelt. Skor vet jag däremot hur de fungerar. Så det köpte jag tre par av. Man kan väl säga att det var på tiden. Fotvärken efter en kvälls serbisk dans i aphöga klackar fick mig att äntligen ta tag i mig själv och köpa lite bekväma skor, eller ganska, fina var dem i alla fall. Gympaskorna får vänta. Har jag inga skor så har jag ju en bortförklaring till varför jag inte tränar. Ni tror väl inte jag är dum?

Satt och läste på Aftonbladet för ovanlighetens skull. Det är sjukt egentligen alltså. Ju mer man tänker på det, desto konstigare är det. Visst det vore idiotiskt att säga att det kunde varit jag för det kanske det inte skulle kunna vara. Men ändå. Tänk vad folk förändras och vad som händer med folk. En klassreunion om några år kanske blir ganska så intressant ändå?

Bara så att ni vet

Jag har insett att allt blir lite roligare när man har en kamera så nu ska jag åka och köpa en.

Lördagen

Har haft en riktigt bra helg. Lördagen gick inte av för hackor kan jag meddela. När jag Lisa och Stoffe var hemma igen och satt med varsin Gorbys pirog och ett glas resorb i soffan var det enda jag kunde få fram "Varför är man svensk?" Förlåt, men vi är nog det tråkigaste folkslaget i världen. Eller i alla fall bland de stelaste. Under kvällen skickade jag ett antal sms där jag kom fram till att "I mitt nästa liv ska jag födas som utlänning!" Japp, vet inte riktigt vad jag menade där men svensk ska jag iaf inte vara!

Det som fick mig så osvensk var att jag hängde med Lisa och hennes arbetskamrater på serbisk konsert. Det går inte att beskriva hur det var för någon som inte varit där, jag var i extas och försökte komma ihåg de tre stegen som dansen gick ut på. Lättare sagt än gjort. Men shit, vad kul det var! Fick bland annat höra kommentaren. "Är du svensk? :O" Är nog första gången jag fått den reaktionen. Blont hår, blåa ögon, ingen rytm i blodet, är totalt koncentrerad på stegen och dansar som om det var runt midsommarstången? Trodde att det var en give away. Riktigt lyckad kväll :)

Nej, nu blir det morgonpromenad här! Hej för nu.

Min nya bundis

Precis kommit hem från Jessica. Pigg (!) och kanske med en aning till huvudvärk. Mitt glas blev ständigt påfyllt igår så jag hade lite svårt att hålla reda på hur mycket som dracks. Men jag blev ju inte stoppad av polisen på väg hem så det är ju skit samma nu. Alltid mysigt hos Jessica :) och sen avslutades kvällen för min del med ett hysteriskt skrattanfall. Väldigt underhållande!

Nu ska jag bege mig till jobbet. Önskar jag hade en cykel nu faktiskt men den kommer mamma och pappa upp med på torsdag. Det är jag och Blondinbella nu förstår ni. Vi ska börja cykla tillsammans, eller mer glida fram på var sin rosa cykel med vit cykelkorg och håret fladdrandes i vinden, o ja! (Therese, jag lovar att hälsa från dig) Får hoppas att min illusion om att ha en cykel blir mer lyckad i verkligheten denna gången än när jag skulle till Australien och föreställde mig själv cyklandes, brun, vältränad och fräsch. Jag hade glömt att ha i åtanke att 1.Jag blir inte brun. 2. Man blir inte så fräsch av att cykla när det är 40 grader varmt ute. 3. Jag behöver kämpa rätt så bra i uppförsbackar  4. Det är lag på att ha hjälm.

Oj vad fort tiden gick

Håller på att göra mig iordning nu äntligen. Blev grymt seg efter min festmåltid. Hasselbackspotatis, kyckling och ugnstekta champinjoner. Återigen lagade jag mat till minst två till. Jag har nog väldigt svårt att inse att jag är ensam. Ensam Mia, ENSAM, jävligt ensam som man skulle säga om man precis lärt sig svära. Men nu är jag på G! Lyssnar på Jamie Morrison och har bara håret att platta kvar. Det enda som fattas är drinken/cidern/vinet/ölen ja spriten helt enkelt! Men den får vänta, det är nämligen bil som gäller ikväll. Får köra till Jessica, sova där och sen ta bilen till jobbet imorgon bitti. Det blir alltså till att hålla igen på alkoholen, hmm.... Imorgon blir det fest på riktigt. Då ska jag hänga med Lisa på jugge-fest, haha, vi får se vad detta kan vara. Jag har ingen aning. Tror inte Lisa har det heller :) Ha en trevlig kväll alla 12 det planerar jag att ha! 

Vaknade med den glada gubben idag


Postmannen var mer än snäll igår. Och idag kommer han förhoppningsvis igen och enligt mitt bankkonto är även denna brevbäraren snäll. Internet fungerar igen, jag är rik, jag är ledig och solen skiner. Livet leker helt enkelt! Vilken härlig dag, tralalllalaaaa tralalalalaaalalaaaaaaaaa. Nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det presentletning och systembolagetbesök. Det gillar vi :)

Snälla lilla postmannen

Jag sitter och väntar på posten. Jag vill ha min lönespec. Den här lönen avgör litegrann min sommar, det känns i varje fall så. Jag tror att det blir en bra lön. Det är aldrig bra att tro det för då blir man alltid besviken. Jag tror att det blir en dålig lön.

Solen skiner och det är faktiskt varmt ute! Jag åt frukost i solen och låg kvar och solade i ca en halvtimme tills jag insåg att det enda solen gör med mitt ansikte är att den får alla mina fräknar att synas. Då gick jag in och smörjde mig med brun utan sol istället. Nu luktar jag verkligen inte gott så det blir till att hoppa in i duschen innan jobbet. 14-20 jobbas det ídag, Är ledg imorgon och då ska jag nog utforska Stockholm litegrann. Kanske gå på någon annan än de tre gator jag redan gått på? Det vore kanske något. Ska leta efter en liten present till Jessica också för hon fyller år och imorgon blir det vinkväll hemma hos henne. Har jag förresten berättat att vi ska börja plugga franska igen? Fransmannen på jobbet skällde på mig och sa: "Tout est facile quand on est jeune!" Man får väl tro på honom då.

Nej, NU KOM POSTEN!


Analysera mera?



Har kommit fram till att man ofta överanalyserar situationer, händelser, kommentarer, människor. Eller att iaf jag gjort det mycket den senaste tiden. Jag är lite trött på mig själv och mitt grubblande. Jag tycker att det förstör. Känns lite som att jag ser konflikter där det inte finns några, skapar problem som inte finns, föreställer mig intriger så mycket att de skapas. Eller gör jag det? Eller vill jag bara tro att jag gör det för att på något sätt rättfärdiga eller omöjligförklara alla dessa saker som har uppkommit? Är de faktiskt på riktigt? För jag vill inte vara en sån person som på något sätt skapar dramatik i mitt egna huvud för att sedan förstöra i verkligheten. Det finns liksom ingen mening med det. Jag gillade min 'ryck på axlarna' inställning mycket mer. Bara kärlek, det är väl det man ska leva efter?  Usch, jag börjar nästan låta lite filosofisk. Nej, jag är faktiskt inte full. Det bara låter så. Allt är Marcus Birros fel. Eller förtjänst kanske? Jag gillar honom. Han är göteborgsk och poetisk (och så ska hans son heta Milo, hela jag blev glad när jag läste det). Han får mig att tänka efter ibland. Kanske borde jag upprepa här att jag faktiskt är spiknykter.

Från och med nu ska jag bara ta saker som de kommer. Vad är det för mening med allt det andra, inte direkt som att det leder någonstans. I alla fall ingenstans bra. Om det är någon som förstår vad jag menar så får ni gärna vidarebefodra det till mig för jag vet inte riktigt om jag hänger med. Och ta det inte så allvarligt. Det gör inte jag. Mia aka 'ryck på axlarna' is back! Bara kärlek från och med NU!

Mia gör allt för mat.

Nu är det nog dags att gå och lägga sig. Tilda brukar inte bry sig så mycket om jag är trött eller ej på morgonen, hon vaknar ändå. Tycker faktiskt att jag är värd att gå och sova nu eftersom jag gjort dagens goda gärning. Haha, bra att man inte håller på med fjortisfasoner eller vad säger du Linnéa? Skönt att ha min livscoach tillbaka så det blir lite liv här!

Visste ni förresten att jag och Linnéa blviit jagade av polisen? Det slutade med att vi gömde oss i skogen bakom varsin sten medan polisen lyste med ficklampor efter oss. Jag var livrädd, hade gråten i halsen och var nära på att kissa ner mig. Linnéa låg och asgarvade. Haha, allt detta för att Linnéa skulle bjuda mig på en gratis meny på McDonalds. Minnen är nog bland det bästa som finns ibland :D Vad tycker ni om våran affärsidé förresten? Jag gillar personalrabatten skarpt!

Skärpning som gäller

Läste precis en blogg på Aftonbladet om en tjej som ska gå ner fem kilo på fem veckor. Känns ju inte så omöjligt och kan andra så kan väl jag? Men med tanke på att jag börjar mitt nya liv varje dag så känns det ändå inte så troligt. Men så svårt kan det väl inte vara att ändra på sig?

Såg en reklam för en klänning på Gina Tricot när jag var ute och gick. Kunde man inte fått kroppen med för 299 kronor? Kunde det ändå inte bara vara så lätt! Snääääälla!

Ångest

Jag sitter just nu och gör absolut ingenting. Jag borde göra massor. Städningen är bara halvklar, som vanligt. Men mest vill jag bara ligga i sängen och stirra i taket, eller kanske läsa en bok? Men nej, då mår jag dåligt för det. Göra ingenting som brukade vara mitt signum. Vad händer?

Kontaktannons/Efterlysning

Äntligen ledig i två dagar! Iaf från Sabis, känns behövligt efter den veckan jag har haft. Känns behövligt också med tanke på hur lägenheten ser ut. Det blir till att städa hela lediga dagen. Oj vad ovanligt.

I fredags fick jag jobba extra för att en tjej blev sjuk i sista sekund och jag var så snäll (läs dum) att jag tackade ja till att stanna kvar till åtta. Allting med denna dagen gick nog fel och tillslut var jag så trött att jag bara skrattade åt allt. Gillar när det blir så! Alltså inte att jag blir trött. När jag skrattar.

Jobbdagen slutade iaf med att Fredrick tyckte att jag skulle göra en kontaktannons. Han jobbade febrilt med att få ur någon som helst information ur mig. "Hur ska han se ut?" Ja, det slutade med att han hellre skulle vara lite längre än kort. Hellre ha lite längre hår än kort, färg obetydligt. Inte vara tanig men inte för vältränad. Men att det egentligen inte spelade någon roll. Det är bra att man vet vad man vill ha så att man vet vad man letar efter :)

Det fick mig att tänka på en annan sak. En vän till mig åkte tåg för en vecka sen och behöver hjälp:
           Gillar förresten den längst upp till vänster!

Tåg Stockholm-Göteborg måndagen den 13 april. Hoppade av i Hallsberg. Hade lite längre hår, keps med rött märke och mustasch. Klädd i grå byxor, vit t-tröja med huvtröja över och skateskor. Hade skateboard med sig, drack cola och läste herrtidning.

Någon som känner sig träffad?

Stressa hem från jobbet för att hinna slappna av.

Hem en sväng nu efter jobb. Det blev förresten jobb igår från 9-20.15 oj vad glad Mia var åt detta. Men mer om detta en annan gång, har inte riiiiktigt tid nu. Måste hoppas in i duschen och tvätta håret. Försov mig imorse så har suttit i kassan med fett hår. Något jag lovat mig själv att aldrig göra, usch! Men men, man kan inte vara perfekt jämt. Måste kolla upp vägbeskrivning till Hässelby för nu tar jag bilen till Jessica! Tjoooo!

Förresten min top secret gör mig ännu gladare idag :D

Soooooova

Jag förstår inte varför jag inte sover mer. När jag vaknade imorse kom jag fram till att det var något av det bästa som fanns. Typiskt att man alltid kommer på det när det är dags att gå upp. Drömmar är förövrigt också bra. Tror de kan säga en mycket. Skit också att jag inte sökte någon drömtydningskurs till hösten.

Fan också Linnéa (K) att du skulle avslöja min hemlighet. Aldrig får man ha något för sig själv :) Och Linnéa (H) vet du vad? Jag har fördubblat mitt läsarantal den senaste veckan :O det du! Fast de sju trognaste är alltid viktigast så klart!

Nej, nu ska jag göra mig iordning för jobb. Jobba fredag, lördag också. Det är kul när det ska bli sol och varmt hela helgen. men nej då, jag är inte bitter, det är jag aldrig.

Något att se fram emot

Nu är biljetten bokad :D 22 maj, klockan 12:17 är jag i Göteborg igen. Fem månader senare. Jag som trodde att jag skulle komma hem en gång i månaden. Tji fick jag. Har sjuk hemlängtan just nu. Första gången jag har det sen jag flyttade. Det känns konstigt. Men det är väl bara att gå och lägga sig och hoppas på att den försvinner. Hem kommer jag ju alltid någon gång :)

Jag: Fahimeh, du charmar ju alla kunder!
Fahimeh: Ja, synd bara att det inte handlar om UNGA killar !

Om det ändå vore så! Jag tror inte riktigt att ni kan förstå exakt hur gamla männsikor det är som handlar på jobbet. Medelåldern är skyhög! Igår hade jag en kund som försökte dra betalkortet i luften bredvid korläsaren. Så bra såg han.

En annan kund idag klagade på att hon såg så dåligt så jag fick ta pengarna ur hennes plånbok för att betala. Hon kom sedan tillbaka för hon hade glömt att köpa en tidning. Hon ger mig en femma som den kostar och säger sedan:

"Nej, men det där var väl ingen femma!?"
Jag: "Jo då, det var det allt! Varsågod"
Tant: "Oj, förlåt, jag ser så dåligt!"

Hon ska ta sin tidning och gå bara det att hon tar fel tidning och tar en annan kunds tidning istället. Efter mycket om och men säger hon "Oj, var det någon skillnad på dem? Jag ser så dåligt"  Hur fan har hon tänkt att läsa tidningen egentligen?!?!?!

Idag blev jag glad över kunden som brukar komma ner och handla i pyjamasbyxor, hur skön är inte han då? Och ung är han med för den delen, haha :)


Göteborg Göteborg

Ikväll ska jag boka hembiljett. 22 maj - 26 maj är det Göteborg som gäller :) Jag längtar! Då blir det reunion big time! Förutom alla underbara som redan är där så kommer Therese, Frida och Hanna (nu blev jag osäker, när kommer Hanna hem?) vara tillbaka från hela världen, som jag längtar!

Allt och inget, mest inget

  • Ulirca: Stötte han på dig?
    Mia: Nej, han skrämde mig!
  • Min bror konstaterade att kärlek mättar dåligt om man är hungrig. Så nu sitter jag och toksöker på kurser inför hösten. Jag har verkligen ingen aning om vad jag vill läsa vilket nog märks på spridningen mellan kurser, haha, det är rätt komiskt faktiskt. Så komiskt att jag nog håller det för mig själv. Men men, bättre att ha valmöjligheter!
  • På tal om något helt annat så hoppade den tyska kvinnan ner till isbjörnarna för att hon var väldigt ensam. För det första undrar jag varför allt konstigt händer i Tyskland? Österrike är väl nästan Tyskland också väl? Men nu vet jag i alla fall att om några år, när jag tröttnat på mina tjugotre katter är det alltså dags att hoppa ner till de små vita fina björnarna. Skönt att ha det planerat i alla fall. Det är typ den enda klara framtidsplanen jag har för tillfället. Alltid nåt!
  • Jag vet något som är top secret som gör mig glad!
  • Jag har fått tre jobberbjudanden idag. Inte lätt att vara lat, klumpig och outbildad.

Bättre sent än aldrig

Jag ska börja ta tag i min blogg i dagarna. Har hyst lite agg mot bloggandet det senaste. Inte mitt egna men andras. (Jag tror att jag gör exakt samma sak som jag stört mig på oss andra nu undermedvetet, eller så vill jag gör exakt samma sak egentligen men försöker att inte göra det för att jag inte tycker om det. Makes sense? Jag är något förvirrad själv faktiskt.) Beordringar om att bloggen ska bli mer bitter har jag också fått. Oroa er inte. Det lär den bli! Jag känner hur det är på gång. Som vi konstaterade i helgen ska man ska nog inte ha det för bra. Då blir det automatiskt sämre sen. Det känns på något sätt så just nu. Jag får tänka tillbaka på helgen helt enkelt och kanske försöka sova lite sen. Bjuder på lite bilder till er med. Av de blir iaf jag glad :) Sen blir jag glad över att Lisa tog körkort idag. Wiie! Visste att du skulle klara det! Så duktig är du :) GRATTIS!




Frukost

Nu är det slut på helgen och nu väntar jobb 10 - 20. All positivitet har flygit ut genom fönstret under natten, till och med det fina vädret försvann och det ända jag kunde yttra imorse var NEJ! Har haft två sköna veckor med besök hemifrån. Tack till er alla tre (L) Varför bor jag inte där kan man undra ibland? Men bara ibland... Nu blir det en sista frukost i tvåsamhet innan jag och Lisa beger oss till jobbet och tåget. Får se vad resten av veckan innehåller. Det känns väldigt osäkert i nuläget. Det ska ske lite omprioriteringar här på Örnstigen, det ni!

Ta den! Vi tog den!

Vi börjar med igår. Jag trodde att det var påsk men tydligen var det alla äckliga pars dag. Överallt fanns dem, ÖVERALLT! Jag och Lisa ville inte vara sämre och tänkte att har man inte sällskap kan man alltid låtsats att man har det och och klockan ett satt vi i solen på djurgården och korkade upp champagne att ha till våra jordgubbar och choklad. Jag orkar inte ens räkna efter hur många gånger vi yttrade "Vad bra vi har det!" för det var många det. Vi hade det bra. Nästan för bra har vi kommit fram till. Gårdagen kommer bli en svårslagen dag i Mia och Lisas historia.

Bland annat blev Lisa uppraggad av världens sötaste 10-åring. Tyvärr var det inte han som var intresserad utan hans bror. Bara så att ni vet har Lisa bytt nummer till: 0705114966 :D

Efter ett antal underbara timmar i solen begav vi oss hem till Ulrica och Putte där vi var bjudna på middag. Här inträffade ett antal händelser som jag blivit förbjuden att skriva om. Så det tänker jag inte göra. Och jag tänker aboslut inte nämna några namn. Personen, vi kan kalla honom X, eller P kanske? Hade lite otur med vinglaset och sen också med vinflaskan, eller kanske var det med korken? Mer än så säger jag inte för att X inte ska tappa status hos mor min :) Visste ni förresten att Stalin inte gillar när man slänger lax? Upp ur soptunnan ska den!

Efter en väldigt trevlig middag åkte vi in till Universitet och Allhuset där Timbuktu och Promoe skulle spela. Kultiration släng er i väggen, vi har fått vår revanch!! Än en gång yttrades "Vad bra vi har det!" Alldeles för många gånger för att det på något sätt skulle kunna vara möjligt, vi hade det så sjukt bra! Och det var kändisspaning på hög nivå också. Eller ja, Lisa pekade på en massa folk och sa att de var kända (Linnéa varför missar du alla kändisar för? Du skulle vart meeeeed!) . Hon letade febrilt efter andra halvan av Shebang men hade ingen lycka där. Istället såg hon Adam Tensta, Tingelingkillen (det är stort det!), Timbuktu - som Mia kände igen :O och Promoe - som Mia också kände igen :O (Hade det någonting att göra med att de stod på scenen kanske?)

Under kvällen hade jag en vän. Vi kan kalla henne X, eller kanske L? som ett antal gånger igår yttrade (eller kanske mer skrek ut) JAG VILL HÅNGLA! haha, söto! Adam Tensta var på men han var snyggare på TV... Hon ville hellre ha han med fluffet i Mofeta&Jerre, våra nya favoriter! Kunde tyvärr inte hitta låten "Bättre i Berlin" Men ni får nöja er med denna så länge.




Som ni kanske förstått hade vi en sjukt bra kväll. Det var musik, det var dans, det var gung och vi var överlyckliga över att ha lyckats festa två dagar irad. Vi är unga igen!! Dock var det lite för mörkt och musiken något för hög. Aj aj, det är inte lätt att bli gammal! Lisa undrade precis om man kan dra tillbaka klockan lite? Om man ändå kunde det. Replay på påskafton 09!

Idag har vi haft en alldeles perfekt söndag. Men gårdagen går inte att slå så ni får nöja er med den :) Nu ska jag skita i datorn och ta vara på mina sista timmar med Lisa för den här gången. Ta den! Bilder får Lisa skicka till mig imorgon. Ta den igen!

Hon blir hora sen. Du borde läsa den boken.

Att det aldrig blir som man tänkt sig vet kanske alla redan. Men jag och Lisa kan nu försäkra att så är fallet. Det blev ingen reggaekväll. Så alla som var avundsjuka på oss och ville följa med men inte kunde behöver inte vara ledsna för det. Bra va? Tydligen skulle man ha biljett eller stå på gästlistan, något stockholmsfenomen som vi göteborgare inte håller på med, hemma är alla alltid välkomna! Man kan ju tänka sig att vi skulle bli nedstämda och besvikna när det inte blev som planerat. Men neeej, när vi tänkte tillbaka på dagen så kunde vi inte med att bli upprörda. Vi hade haft det så bra ändå :) Så vi gick till kvarnen och tog en drink eller två och umgicks på tu man hand i några timmar. Alldeles perfekt!

Jag skulle kunna och vill verkligen fylla hela inlägget med sköna citat som Lisa sa igår. Men av olika anledningar så har jag glömt de flesta. Typiskt. En av de var dock "Skönt att man får kvällens enda puss av en nittonårig, halvhög beatboxande jeopordyexpert i röd tröja."  En annan var "Nej Mia, det handlar inte om loklalsinne. Det handlar om logiskt tänkande!"  Ehmm. Lisa hittar bättre än vad jag gör i Stockholm. Vi skulle förresten fråga om vägen. Och vem frågar vi? Jo stadens enda Göteborgare som tyckte att vi kunde fråga om Avenyn iställlet. :) Sen såg Lisa en kändis också...

  • - Mia, hon var känd!
    - Jaha, vem var det?
    - Kommer du ihåg i Eva och Adam filmen så fanns det två tjejer som spelade i ett band, som Tobbe kände, en av dem var det!
    - ?
imorse när vi vakna skrek Lisa ut SHEBANG hette dem! :) haha ja för man minns ju hur de såg ut!

Nu ska vi in till Djurgården och ha picnic i solen. Sen är vi bjudna på grillning hos Ulrica och Putte och sen kanske det blir utgång. Glad påsk!

Lite sorglig men jag har glimten i ögat

Har haft världens mysigaste underbaraste finaste dag med LiseLise idag ( Ja, än så länge har ett antal glas vin/öl slunkit ner :) Nu sitter vi här och pratar med världens bästa bror, ser på världens sötaste obýxmyndiga(!?) Ola och har det fint! Snart beger vi oss in till stan och det blir reggae för hela slanten! Toppen helt enkelt :) Nu dör Mia för Ola är så söt! Men nu blir det reggae här! Må gott och BARA KÄRLEK mina vänner!


Hon är allt lite rockig

Nu är min finaste LiseLise här och vi ska gå och lägga oss. Underbart att ha henne här! Har fått världens finaste påskpresent. Kort kommer, det måste ses! Inga dåliga grejjer. TACK :) Nu blir det Stockholmssemester för hela slanten i helgen. Kan inte bli bättre!


Bortskämd

Kom precis hem från att ha varit olaglig och snäll på samma gång samt en snabbhandling på Coop. Nej vänta nu... Snabbhandling på Coop. Det är väl inte ens möjligt? Jag går vilse där inne plus att jag får panik på alla människor. Ibland är jag tacksam att jag jobbar på Sabis. Pensionärshäng eller inte, man kanske blir hatisk men man blir i alla fall inte särskilt folkskygg.

Börjar jobba klockan två och som vanligt på torsdagar så har jag hur mycket som helst att göra. Diska, städa, handla, fixa. När man bor ensam är man aldrig sysslolös har jag märkt. Det är roligt att få fint hemma. Tyvärr är jag varken duktig på att ta tag i det och heller inte särskilt händig så det går lite sådär. Men jag gör i varje fall mitt bästa.

Linn och Linnéa "Mia, din TVbänk känns lite ostabil."
Jag: "Ja, jag skruvade ihop den med en potatisskalare så det kanske inte är så konstigt..."

Mysteriet med drömmen om min bror är förövrigt löst. Den anonyme gav sig till känna. På frågan varför kan jag fortfarande inte svara. Det är för mig ett mysterium :) Jag har förresten blivit tillsagd att döpa om mig idag. Ni kan från och med nu tilltala mig med Mia Glenn Berggren haha, stockholmare är de inte fyndiga?

Finhelg med finbesök


Fick inga kort igår så det blev inget inlägg. (Vilken bra ursäkt jag kom precis kom på!) Linn och Linnéa kom som sagt upp i fredags efter lite om och men. Då blev det middag och mys med 10 orskaer att hata dig. Den är aldrig fel den :) Linnéa gjorde också några tappra försök med att få mig att komma på vad jag vill göra i framtiden. Tack vännen det uppskattas men nja det gick väl inte så himla bra ändå, jag är hopplös. På lördagen blev det shopping och lunch i solen. Sedan hem för iordninggörande, middag och utgång. På vägen till stället skulle Linnéa bland annat undersöka om det bodde folk inne i tunnelbanetunnlarna, det såg lite farligt ut, haha, det är skönt med göteborgare :) På söndagen mådde vi inte allt för dåligt (mycket tack för våra varma mackor innan vi gick och la oss) Linn åkte till Ulrica och jag och Linnéa åkte in till stan och tog en promenad på Djurgården. Hur mysigt som helst! Sen blev det hem till filmkväll och Ciao Bella som förevigt kommer ändra Linnéas bild av en av hennes klasskamrater, det är inte lätt att vara kändis!

Det är svårt att försöka sammanfatta allt så här i efterhand. Men vi kan väl säga att det varit alldeles, alldeles uuuunderbart! Tack Linnéa och tack syster för att ni kom upp. Det betyder mycket (L)



Blogguppehåll

Jag har haft uppehåll alldeles för länge för nu orkar jag verkligen inte skriva. Anledningen har varit att jag har haft besök och lite fullt upp. Att besökarna också var 2 av alla mina ca 7 läsare gjordes att det inte kändes så akut att uppdatera ;) Väntar med att skriva om min underbara helg med syster och Linnéa tills jag fått lite kort! Det blir roligare så :) Det borde dock inte dröja så länge för jag hoppas Linn skickar några ikväll!

Kan berätta istället att det nu är konstaterat (om det nu inte var det innan) att jag är en klant. En ganska stor sådan också. Igår spräckte jag trumhinnan med en tops (det är nödvändigt att ha tops i öronen när ni städar, visste ni inte det?) och idag skar jag av mig ena nagelbandet när jag hackade lök. Jag hör inte så bra i mitt onda öra och eftersom jag inte har några plåster hemma, förretsen en sån där sak som man inte tänker på att köpa hem när man flyttar hemifrån,  är mitt kök ganska så nedblodat. Det är nog bäst jag går och städar. Ett inlägg till kommer innan natten, bara så ni vet!

Förresten så undrar jag vem den anonyme är som uppges ha hånglat med min bror i sömnen och undrar varför? Det vet väl inte jag heller! Speciellt inte när jag inte vet vem det är , haha :)


Trosa, världens ände

Pust. Vad stressad jag blev där ett tag. Helt i onödan. Men det är det Mia behöver ibland. Få spel och skrika lite, helst högt på ett systembolag. Det blir roligare så :) Men nu är allt fixat. Kylen är full. Av både mat och alkohol. Mest alkohol men det är ju helg. Inget vin för mig den här helgen. Jag har verkligen helt tappat förmågan att inte må dåligt av att dricka vin. Två vin och jag är bakis, det är inte okej, inte okej!

Linn och Linnéa ringde precis och sa "våran bil har typ gått sönder". Men nu rullar de igen. De har åkt förbi Trosa vilket fick Linnéa att skratta högt i alla fall. Jag har saknat dig min otroligt mogna vän :)

Underbart med sol. Jag och Tim var ute i tre timmar. Åt årets första glass och njöt. Sen fick jag ont i huvudet. För mycket av det goda antagligen. Nu blir det matlagning och en kall öl för min del, GOTT!



Only time will tell

Det är läskigt hur fort tiden går. Känns som om att det nyss var fredag. känns som om att Linn och Linnéa (K) nyss var här. Känns som om att jag nyss flyttade upp. Känns som om att jag nyss var i Australien. Känns som om att jag nyss bodde i Paris. Men så är det ju inte. Tiden går fort! Fast just nu är jag ganska glad för det, låt klockan bli sju så att Linn och Linnéa (H)(alltså, seriöst det är jobbigt att ha kompisar som heter likadant) är här, längtar verkligen :) Sen kan tiden gärna få gå sakta fram till nästa måndag då Lisa åker hem. Jag har två riktigt bra veckor framför mig känner jag. Fan, är det solen som gör mig så här glad? I vilket fall som helst är det nästan löjligt.

Jag glömmer av vad jag tänker att jag ska skriva här hela tiden. Kommer på en massa (otroligt smarta, roliga och underhållande) saker när jag inte sitter vid datorn. Men när jag väl ska skriva kommer iiiingenting. Vet inte om jag skrev det här på bloggen för några veckor sen eller inte. Hittade det på datorn i alla fall.

"Kom att tänka på vad människor vill läsa om. Jag tror inte att jag uppfyller något av kriterierna egentligen. Folk vill läsa om andra som lyckas. Som tränar. Som går till frisören. Som spraytannar sig. Som har hemmaspa. Som tar dagens outfit kort. Som är duktiga överlag, som städar när det inte ens syns att det behövs. Jag tränar inte. Min ursäkt är att jag är för pank för att köpa träningsskor. Jag har inte gått och klippt mig på salong på snart 5 år. Jag är blek. Jag har aldrig haft ett hemmaspa, just nu sitter jag och försöker ta tag i mig själv så att jag kan ta bort mitt förskräckliga nagellack. Mina arbetskläder är allt annat än värda ett dagens outfit kort, eller veckans outfit som det hade blivit, till och med kanske månadens? Jag städar inte. Jag har inte diskat på fyra dagar."

Haha, nu har jag diskat, det är ganska städat hemma och jag har i alla fall brun utan solat lite och ska snart gå ut och gå, nagellacket är dock lika förskräckligt. Man kan inte förändra sig allt för mycket på en gång.


Ding Ding Värld

Fick precis mail av min underbara bror. Blev så glad, du är så smart bror. Nu sitter jag här och undrar varför vi aldrig befinner oss på samma sida jorden? Det blir till att styra upp sommaren och hösten ordentligt känner jag, SAKNAR DIG! Reggaefestival i sommar hade inte varit helt fel :) Tänker på dig ofta och hoppas du har det underbart trots alla skador och sjukdomar. Planera framtiden nästa! Bara Kärlek (L)

Dricker ni alltid vin när ni umgås?

                        Lisa, lika fin som alltid                                 Maten var mer kulinarisk än den såg ut

Igår var det matlagningsdags med Lisa. Hon mötte upp mig på jobbet när jag slutade och sen gick vi hem i strålande solsken, det gillar vi, så skönt! Väl hemma dracks det vitt vin med limeskiva i, hur vårigt som helst, det gillar vi. Till middag blev det pasta med marienerad lax, det gillar vi också. Jag gillar våra matlagningskvällar :)

Idag är det mest nedräkning tills imorgon som gäller. Och så jobb, 14 - 20. Nu är det frukostdags!

RSS 2.0